Gebeurd

Doelstellingen 2010

Aan het begin van het jaar schreef ik een blogpostje met daarin een aantal doelstelling voor het jaar 2010. We zijn nu weer vijf maanden verder. Tijd om eens een kijkje te nemen naar wat er al allemaal is gebeurd en wat er nog te gebeuren staat.

Gaan samenwonen met Het Vriendje
Dat was zeer snel in kannen en kruiken. De laatste dozen zijn intussen uitgepakt, we leven nog steeds zonder gordijnen, maar dat gaat blijkbaar en deze vrijdag gaan we de Ikea nogmaals plunderen. Hopelijk is die ene tafel die we willen deze keer wel op voorraad. Het samenwonen zelf gaat eigenlijk zeer vlotjes. Ik denk dat we onze draai steeds meer en meer beginnen te vinden. En het is gewoon leuk om Het Vriendje altijd in de buurt te hebben. Daarom hangen we niet constant aan elkaar, maar het is wel leuk om even tussen al het geknutsel door, naar hem toe te lopen en hem te bedekken onder duizend kusjes.

Meer creatief uiteenspatten
Dat is volgens mij de goeie kant op aan het gaan. Ik ben blij dat ik Het Leuvens Stiksel op tijd heb ontdekt. Ik merk dat sinds ik daar vorige week naar toe ben gegaan, dat mijn hoofd overloopt van de ideeën (en er zaten al zoveel in). Ook de manier van plaatsing van tafels in mijn knutselkamertje zorgt dat ik meer tijd achter mijn naaimasjien doorbreng. Een ding waaraan ik graag wat meer zou werken is het tekenen. Dat gebeurt nog altijd te weinig.

Aan pensioensparen beginnen
Aangezien ik de bank de afgelopen maanden genoeg heb gezien voor al die verhuispapperassen te regelen, wacht ik hier nog even mee. Trouwens: “Ik heb altijd gezegd dat ik zou beginnen met pensioensparen op mijn 25ste.”. Ik ben nog altijd vierentwintig momenteel. Lekker puh!

Met Het Vriendje naar Disneyland Parijs gaan
Uhm…Als er een ding is waar zowel Het Vriendje als ik ver-schrik-ke-lijk in zijn, dan is het dingen plannen. Dit weekend zaten we samen om onze vakantie te plannen, maar verder dan een jumpstyle versie op te zoeken van Lacs du Connemara zijn we niet gekomen. Dus… Als iemand tips heeft over reizen plannen en zo, geef gerust een gil.

Verder werken aan mijn Life List
Nummerken 93 (gaan samenwonen met Het Vriendje) mag ik schrappen van de lijst. En ik ben goed aan het werken aan mijn IMDB top 250 lijst. Zaterdag nog Resevoir Dogs gezien onder toezicht van Het Vriendje, want uhm… oren die op brutale wijze worden afgesneden en zo… Blegh. Blegh. Blegh. Vorige week leerde ik dan ook een meisje kennen die werkt als assistent bij het afnemen van bloed. Ja. U leest het goed. It’s a sign! Ik moet terug eens in gang schieten met die lijst, denk ik.

Gezonde levenstijl aanmeten
Langs de ene kant gaat het goed. Ik ben tegen het begin van het jaar bijna twee en een halve kilo afgevallen. *dansje* Dat heeft vooral te maken met het fietsen naar het werk en die leuke berg die ik iedere dag op moet. En Het Vriendje heeft me laten afzien door slechte choco te kopen, waardoor ik bijna een week lang geen enkele keer choco at. Geen enkele keer! Hij heeft uiteindelijk wel een pot Kwatta gekocht (blijkbaar lukt dat als je lang genoeg zaagt :P), maar die probeer ik nu ook niet te veel aandacht te schenken. En toen ik dat verlengde weekend in Zweden was, toen heb ik ook geen choco gegeten. Dat is… wonderbaarlijk! Daarnaast zet ik mijn “ik eet een keer per week vegetarisch”-campagne verder met succes.
Langs de andere kant ben ik dit jaar al twee keer serieus ziek geweest, iets wat niet echt normaal is voor mijn doen. Ben ik dan wel goed bezig, vraag ik me af?
En van dat zwemmen waarover ik het had, daar moet ik terug eens werk van maken.

Mij specialiseren in iets
Mwah… Ik heb een paar onderwerpen laten passeren waarvan ik dacht dat ik me er in zou kunnen specialiseren. Achteraf gezien bleken ze toch niet zo bij mij te passen. Er was die ene week dat ik dacht dat ik me nu toch echt wel een keer ging specialiseren in het ontwerpen van e-mail nieuwsbrieven. Dat zou niet alleen mij, maar ook mijn werkgever ten goede komen. Maar e-mail nieuwsbrieven ontwerpen blijft dikke kakka. Er was die andere week dat ik mij dacht te specialiseren in het maken van gebak. U weet wel, taarten, cakejes en meer van dat, maar dat leek niet echt goed samen te gaan met het vorige puntje op mijn lijst. En de afgelopen weken heb ik het in mijn hoofd gehaald mij te specialiseren in het maken van kleren, wat tot nu toe wel lukt, maar ik ben nog alles behalve een specialist. Ik ken geen officiële termen en als ik al termen ken, dat is dat in het Engels omdat ik meestal op Engelse sites zit en met Engelse patronen werk. Dus… ik weet het niet. Op de koop toe raak ik regelmatig ontmoedigd door al die uber-getalententeerde mensen die op het internet hun ding doen en dan heb ik het niet alleen over de naaisters. Ik heb het over designers, illustratoren, schrijvers,…  Argh. Doet de moed tot in mijn schoenen zinken.

Material Girl Spelen
Een zitbal voor mijn embarmelijke rug – check! *bouncy bouncy*
Een 50mm lens voor mijn teergeliefde D50’tje
Die ene printer die ik niet kocht in 2009 – check!
Een Kindle
Een tweepersoonsbed met een matras die zo goed is dat het lijkt alsof je op een wolkje ligt te slapen

Niet slecht, niet slecht, maar het kan altijd beter! Gaan met die banaan!

You Might Also Like

  • tricky

    wat leuk om hier een update over je doelstellingen te lezen… zouden we meer moeten doen, want eerlijk gezegd, ik weet de mijne al niet meer… hoewel, gewoon genieten van de dagen en wat komt, en leven volgens het 11de gebod, da’s al meer dan genoeg momenteel in mijn leven!
    succes verder met het verwezenlijken van je doelstellingen, maar je bent al goed bezig!

  • Ozzy

    Wat is het elfde gebod ook alweer?

  • Pin It on Pinterest