Gemaakt

Reduce, Re-use, Recycle

Heb ik al eens gezegd dat ik helemaal gek ben van Jack Johnson? Nee? Wel, ik ben dus helemaal gek van Jack Johnson. De soundtrack van Curious George Sing-A-Longs & Lullabies for the Film Curious George zit meer in mijn cd-speler dan in het doosje. En ik kan vrijwel elk liedje meezingen, hetzij ietwat vals, maar toch… Een van de liedjes heet 3R’s: Reduce, Re-use, Recycle of in het schoon Nederlands Reduceren, Hergebruiken en Recycleren. Dat liedje gaat over, u raadt het al, sorteren en dergelijken. En gisteren heb ik dat liedje meerdere malen zitten neuriën terwijl ik aan mijn Eloleo tas bezig was.

Eloleo tas? Was dat voor een beest? Eloleo is een Leuvense blogster en ze heeft een patroon vrijgegeven voor een tas die kan dienst doen als herbruikbare boodschappentas. Eén stoffen tas zou maar liefst 80 plastieke zakjes vervangen. Ze heeft dus Het Kringloop Project op poten gezet op haar blog. Ze is van plan om in het jaar 2010 maar liefst 210 van die zakjes te maken uit gerecycleerde stofjes: oude tafellakens, kussenslopen, bedovertrekken,… En omdat Eloleo het patroon heeft vrijgegeven, kunnen andere naaisters lekker meedoen. Al heel wat van hen zijn in de voetsporen van Eloleo gestapt en ik nu ook.

Aanschouw! Mijn Eloleo zakje! Het stofje lag hier al een kleine eeuwigheid weg te kwijnen. Ik heb er in een ver verleden mijn eerste knuffel uit gemaakt. Maar nog voor dat gebeurde, was het eigenlijk een matrasovertrek die ik in de kringloopwinkel in Wespelaar-Tildonk op de op tikte. Ik ben nog steeds gek het schattige bloemetjespatroon en het is gewoon voor dit zakje.

Als je er zelf een wil maken, je kan de tutorial hier volgen *klik*. En ja, ik naai veel de laatste tijd. Ik weet het. Het is sterker dan mezelf. Ik kan het gewoon niet laten. En geloof me, ik zal hier nog veel zelfgemaakte spulletjes plaatsen, want boy oh boy, heb ik inspiratie, maar eerst nog een Schanulleke en oh ja, de Ceylon jurk. Ieks.

You Might Also Like

 • Daphné

  mooi!!!
  Verkoop je ze ook?
  Zo ja, in welke motiefjes? 😀

  Ps: ik wil een vink-vakje om follow-up comments in m’n mailbox te krijgen voor zo van deze posts!!!

 • MissPatee

  Je tasje is heel leuk! En goed gelukt zeg!!
  Bedankt voor de tip over de labels trouwens!! Het werkt echt! Heel hard bedankt! 🙂

 • Petra

  ik! wil! ook! een! naaimachine!
  (en tijd om ermee te leren werken)

  om maar te zeggen dat ik stikjaloers ben op al jouw mooie maaksels!

 • Kelly

  Proficiat met je zakje! Het is inderdaad een zeer geschikt stofje, echt mooi 🙂

 • eloleo

  Done, je tas staat in de galerij. En Jack Johnson… jaaaaaaaa, die is zalig!!

 • Pin It on Pinterest