Gebeurd

Happy 101

Ik heb deze award (ik heb nog steeds de neiging die dingen stokjes te noemen) al hier en daar zien opduiken en nu is hij ook bij mij belandt dankzij Ktrn. Blijkbaar is het de bedoeling dat ik tien dingen opsom waar ik blij van word en vervolgens het stokje doorgeef aan tien andere bloggers, maar aangezien de helft van de blogosfeer het al heeft gehad, laat ik het laatste deel van de opdracht voor wat het is.

10 x blij

 1. Het Vriendje. Yup. Hij brengt me nog steeds heel hard aan het lachen met zijn onnozele gevoel voor humor en zijn smoelentrekkerij. En daarnaast zorgt hij gewoon goed voor mij en geeft hij me de nodige hoeveelheden aandacht. En dan heb ik het nog niet over het engelengeduld dat hij met mij heeft. Man. Geduld. Niet te doen. Begin juli zijn we twee jaar samen en het gaat nog altijd even goed.
 2. Ons appartementje. Het begint langzaam maar zeker in orde te geraken. We hebben nu sinds dit weekend een grote eettafel en een zestal stoelen in de woonkamer staan. Nu nog een zetel, gordijnen (die zijn intussen besteld) en oh ja, dat bed waar ik het al zo lang over heb en dan zijn we helemaal gesettled. Het is leuk om een stekje te hebben waar je kan doen en laten wat je zelf wil.
 3. Mijn werk. Ik design graag websites. We zijn aan een paar leuke projecten aan het werken waarin ik mij ook nog eens creatief kan uitleven met illustraties (woohoo), dus momenteel amuseer ik me echt wel. Plus ik heb schatten van collega’s. Het mag gezegd worden.
 4. Naaien. Ik ben compleet en geheel geobsedeerd door naaien de laatste tijd. Soms heb ik moeite met me te concentreren op andere dingen omdat ik in mijn hoofd al bezig ben met een of ander projectje. Het is gewoon een zeer fijne hobby waardoor ik intussen een heleboel nieuwe mensen heb leren kennen die die passie voor naaien met mij delen.
 5. Vriendjeuhs. Ik heb er niet heel erg veel (bij mij is er een groot verschil tussen “vriend” en “kennis”, echte vrienden zijn schaars, kennissen die zijn er meer dan genoeg), maar diegene die ik heb, dat zijn lieverdjes en daar breng ik graag tijd mee door.
 6. Lekker eten. Ik eet graag. Mij ga je nooit vrijwillig mijn vingers in mijn keel zien steken of maaltijden zien overslaan. No way José. Er wordt hier goed gekookt en regelmatig geëxperimenteerd met nieuwe gerechten en ingrediënten. En dat eten, dat is min of meer gezond. Af en toe doen we een keertje decadent. Het is iets wat ik nooit van mezelf had verwacht, maar eigenlijk kook ik graag. Het eten daarna opeten, liefst met anderen, dat maakt het koken nog meer de moeite waard.
 7. Boeken. Alles wat met boeken te maken heeft, maakt me blij. Zelfs maar een blik werpen op mijn bibliotheekkaart maakt me blij. Ik vind het schitterend dat ik naar de bib kan gaan, boeken kan kiezen en die gratisch ende voorde niks mee mag nemen (ok, jaarlijkse bijdrage en uitleningstermijn even terzijde). Ik kan uren in een boekenwinkel ronddwalen en me niet vervelen en het liefst van al zou ik mijn hele maandloon uitgeven aan boeken, maar ik vrees dat we dan een beetje in de problemen zouden komen. Vandaar dat ik nog een beetje uit de buurt bijft van alles wat op een Kindle lijkt. Overal en altijd boeken kunnen downloaden? Woooo! Schitterend, maar niet voor de portomonee, denk ik.
 8. Mensen helpen/blij maken. Dat moeten daarom geen grote dingen zijn. Nee, de kleintjes, die helpen ook. Ik ga binnenkort nog een paar mensen verrassen en alleen de gedachte al dat ik door heel dat snode plan mensen ga opvrolijken, maakt mezelf vrolijk.
 9. Tekenen. Zoals ik al een paar keer hier schreef, ik zou het meer moeten doen, maar als ik het doe, dan voel ik me altijd weer een stuk beter. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar tekenen is mijn uitlaatklep.
 10. Schrijven. Hier op mijn blogje schrijf ik graag, maar ook daarnaast. Ik durf er nog altijd wel een keer een verhaaltje uitpersen en ik kijk al maanden uit naar november zodat ik weer kan deelnemen aan NaNoWriMo, het ultieme excuse om veel te schrijven. Maar uhm… hier schrijf ik eigenlijk ook wel behoorlijk lange epistels zenne. Word count voor deze blogpost: 685. Boeyaka! 😀

En voor zij die niet genoeg hebben aan dit lijstje, er bestaat ook een lijstje 100 x blij op mijn blogje. Dat lijstje dateert wel uit het jaar onzes heeren 2007, maar het is eigenlijk nog altijd vrij accuraat. Bellenblaas! Woohoo!

You Might Also Like

 • ktrn

  Ik vind het helemaal niet vreemd dat tekenen jouw uitlaatklep is. Het is een hobby als een ander, niet waar? 🙂
  Nog veel succes trouwens in jullie appartementje!

 • Pin It on Pinterest