Gemaakt

Das experiment

Het stelt niet veel voor: een niet al te stevig ritssluitingtasje met een slechtafgewerkte ritssluiting, maar… MAAR, een grote maar zelfs, ik moest twee dingen uittesten en daarom heb ik dit even snel gemaakt.

1. Mijn ritssluitingvoetje
Ik heb Odette, mijn naaimachine, intussen bijna een jaar en we zijn best wel goede vrienden geworden, maar eigenlijk werk ik voornamelijk met het  standaardvoetje, omdat ik voornamelijk rechtdoor naai en zigzag. Ik weet dat er in mijn doosje ook een knoopsgatenvoetje zit en daar heb ik ook al mee geëxperimenteerd en met het blindzoomvoetje ook. Op Het Leuvens Stiksel werd vorige week door enkele leden een ritssluitingtasje gemaakt en dat zette me aan het denken. Had ik eigenlijk wel een ritsvoetje? Nu zit het zo dat ik zelden tot nooit ritssluitingen gebruik omdat ik er gewoon niet mee overweg kan. Ik geef dat grif toe. Dus vandaag ging ik op onderzoek. Ik heb een ritsvoetje en het werkt, maar ik moet nog veel over ritsen leren.

2. Vliesofix
Nog nooit van z’n leven over gehoord, maar het is wel iets wat mijn interesse opwekte. Lila had het meegenomen naar het Leuvens Stiksel omdat ze dacht dat het freezer paper was. Ze vond het gelukkig niet erg dat ik een stukje meenam zodat ik er wat mee kon prutsen. En boy oh boy, opent dit even mogelijkheden. De olifant is nog maar een begin. Wat ik me wel afvraag is of ik nog over randjes moet naaien om het te verstevigen? Ik heb het er nu gewoon opgestreken.

En dit hele experimentje duurde niet langer dan een halfuurtje. Een halfuurtje waarin ik weer veel bijleerde. Aaah… Waarvoor dat Leuvens Stiksel toch niet goed is hé? 😉

You Might Also Like

 • eloleo

  Leuk hè, experimenteren en ontdekken. Dat olifantje zou ik wel eens zigzaggen of gewoon eens met een recht steek rondomrond stikken, anders komt het na verloop van tijd los.

 • co²

  Héél geslaag experiment. Daar zitten mogelijkheden in :).
  Alleen die titel van je blogje… doet me kippevel krijgen. Wat een gruwelijke film was dat !

 • Kir

  Hepla, dat zet maakt hier al een ritszakje op een half uur alsof het niets is… ikke jaloers!

 • Pin It on Pinterest