Gebeurd

Vakantie in zicht

Volgende week heb ik een weekje vrij. Geen wekker die om zeven uur mij uit mijn slaap rukt en al helemaal geen werk. Het Vriendje heeft ook een weekje vrij gekregen en dus gaan wij samen genieten van het niets doen. Nee, we stappen niet op een vliegtuig naar een of ander exotisch oord. We blijven lekker thuis. Uiteraard zullen we de nodige uitstapjes doen: een dagje zee, misschien een pretpark, een keer gaan winkelen als ik Het Vriendje zo ver krijg,… En zo een week vakantie, om eens uit te rusten en wat bij te slapen, dat is fijn. Zeer fijn. Alleen bezorg ik me “ik wil dit en dat en dat ook doen!” stress. Het komt jullie misschien bekend voor. Dan heb je even tijd en dan denk je na over de duizend en een dingen die je nog wil doen, maar als puntje bij paaltje komt, dan slaag je er niet in om ook maar één ding van dat lijstje te schrappen.

Laat ik nu iemand zijn die altijd te veel wil doen. Ik wil knutselen, afspreken met fijne mensen, gaan winkelen, tekenen, schrijven en wat nog allemaal niet. Dus maakte ik gisteren een lijstje. Elf items. Elf. Ik wilde er eigenlijk maar tien op zetten, maar eentje glipte er gewoon bij. Maar het zijn er elf geworden. Niet meer. Dat probeer ik toch, want er zijn sinds ik die lijst heb opgesteld nog drie of vier ideeën bijgekomen. En die elf dingen, die ga ik doen tijdens mijn vakantie. Als ik meer gedaan krijg, fijn, maar het moet niet.

 1. Uitrusten. Het is nodig. Deze week sta ik echt iedere ochtend in zombie modus op waardoor ik bijvoorbeeld mijn brooddoos thuis vergeet of vergeet dat linzen acht(!) uur in water moeten weken voor je ze kan gebruiken in een gerecht. Grrr…
 2. Een flantaart maken. Herinneren jullie nog de afspraak tussen mij en Het Vriendje? Dat we alleen maar desserts eten die we zelf gemaakt hebben? We zijn er nog altijd niet van afgestapt. Er wordt twee keer in de maand een lading cupcakes gemaakt en ongeveer een keer per maand een lading ijs. Maar onlangs kwamen flantaarten ter sprake en laat dat nu iets zijn waar zowel Het Vriendje als ik dol op zijn. We kunnen maar proberen.
 3. Naar de zee gaan. Gewoon. Uitwaaien. Onze hoofden een beetje voorzien van een portie frisse lucht.
 4. Schrijven. Hier, op mijn blogje, ofwel een verhaal of zoiets. Maakt niet uit. Ik zit de laatste tijd weer met een schrijfkriebel en die moet er uit.
 5. Tekenen. Spreekt ook voor zich. Wat, dat is een ander paar mouwen.
 6. Eén knuffel maken. Het is lang geleden dat ik er nog een heb gemaakt en eigenlijk is dat één van de dingen die ik het liefste doe als het op naaien aankomt. Ik wil graag nog eens met fleece werken, misschien in combinatie met die knuffel-stof die ik hier nog heb liggen.
 7. Eén tas ontwerpen en uitwerken. Ik heb een idee voor een tas, een idee dat al een tijdje in mijn hoofd zit en dat moet er uit.
 8. Slopers maken. Slopers? Wasda voor een beest? Slopers zijn basissen voor kledingstukken. Geen idee hoe ze dat in het Nederlands noemen. Die worden min of meer op je lijf gemaakt en eens je die basisstukken hebt, kan je er verschillende varianten op maken en zo passende kledij bekomen. Hierbij gaat Het Vriendje een handje moeten helpen, maar hij zei dat hij het zag zitten. Alleen weet ik niet of ik hem moet vertrouwen met naalden zo dicht bij mijn lijf. Ieks. 😀
 9. Lezen. Een vakantie is geen echte vakantie als er niet gelezen wordt.
 10. Gaan winkelen. Ik weet zelfs niet meer wanneer het de laatste keer was dat ik nieuwe kleren heb gekocht.
 11. Eén webproject uitwerken. Ik zit met een paar ideeën voor projecten en ik wil graag eens beginnen aan een er van. Welk weet ik nog niet helemaal, maar dat maakt niet uit. Keuze genoeg. Dan kan ik ook de tag #secretproject gebruiken op twitter en iedereen doodnieuwsgierig maken. 😉

En dat is het. Dat. Is. Het.
Geloof me, naar mijn normen stelt dit niets voor. De baas en de project manager waarschuwden me lachend dat ik niet opnieuw een van mijn mysterieuze aanvallen (flauwvallen) moest doen vlak na de vakantie, want yup, dat gebeurt wel een keer en dat enkel en alleen omdat ik _niet_ rust tijdens mijn vakanties. Dus het rustig aan doen is de boodschap. Echt ontspannen. Niet gemakkelijk voor mij, maar ik heb hen beloofd dat het deze keer niet zou gebeuren en belofte maakt schuld.

You Might Also Like

 • Mii

  Geniet ervan met volle teugen! Heerlijke vooruitzichten lijken me dat. En oh ja, ik vind je tekeningen hier beneden geweldig.

 • Pin It on Pinterest