Gebeurd Gegeten

Flantaart

Ergens in de Boerinnenbond staat er een recept voor een flantaart, maar daar raakte ik niet echt aan uit. Dus toen ik een recept kreeg van Kimmie dat iets duidelijker was, maar niet van een korst voorzien was, besloot ik dat toch maar een kans te geven. De keuken geurde heerlijk en de taart zelf, die mag er best ook zijn, met of zonder korst. Alleen is de binnenkant niet volledig “verpuddingt” en geeft dat een beetje een raar gevoel in de mond. Volgende keer beter dus, maar het was alvast een goed begin en Het Vriendje eet die taart toch helemaal op of het nu helemaal “verpuddingt” is of niet.

De rest van mijn vakantie tot nu toe? We hebben weer heel wat spulletjes gekocht voor het appartement. Hoera! We zijn braafjes gaan stemmen en ik heb de verkiezingsuitslag gevolgd met een half oog, terwijl ik het overblijvende anderhalf oog gebruikte om die ene tas die op mijn lijstje staat in elkaar geflanst te krijgen. Het bleek iets ingewikkelder dan verwacht, maar een testversie is bijna klaar. Hoera! En ik heb The Host van Stephenie Meyer (ik heb ze een tweede kans gegund, maar haar vertelstijl boeit me niet, twee weken gedaan over vijftig pagina’s) wijselijk ingeruild voor een véél interessanter boek over het leven van de Griekse dichteres Sappho (vijftig pagina’s in minder dan twee uur tijd :D). Vandaag genoten we van het zonnetje in de Kruidentuin in Leuven en kreeg ik een zeer fijn pakje in de brievenbus. Oh en ik kuiste ook de keuken, de badkamer en de wc, maar dat is niet zo interessant.

Het hoogtepunt van de vakantie tot nu toe? Het Vriendje dat op zondagochtend het bed uitspringt, tegen mij zegt “blijf nog maar een beetje liggen” en meldt dat hij sandwichen gaat halen bij de bakker en dat dan ook doet. Hij kwam niet alleen met sandwichen terug (hmmm… sandwichkes), maar ook met dé zwaarste chocoladekoeken in de geschiedenis der chocoladekoeken. Nadat we elk zo een koek hadden gegeten, hadden we geen nood meer aan sandwichkes als ontbijt. Nope. Volgens mij ligt bij die ene bakker de oplossing voor alle honger in de wereld. Of voor de olielek daar in de Golf van Mexico. Yup.

You Might Also Like

  • Kimmi

    Oh, jammer dat hij toch nog niet helemaal goed was vanbinnen .. Nu ja, gebeurt bij ons soms ook, geen idee hoe ‘t komt 🙂 Dikwijls zetten we er 2 in de oven en bij de ene gaat het wel goed en bij de andere niet.

  • Goofball

    wow die taart ziet er anders wel super uit …nu heb ik zo’n ongelooflijke goesting in flantaart

  • Pin It on Pinterest