Gemaakt

Test… 1… 2… 3…

Ik weet dat niet iedereen testversies maakt van de kleren die hij in elkaar gaat steken en op een bepaald moment ga ik daar ook mee stoppen, maar momenteel heb ik nog te weinig ervaring en te weinig zelfvertrouwen als het op naaien aankomt om dat te doen. Dus maak ik braafjes testversies (uit de stof van het Ceylon jurkje dat ik nog over had, trouwens) en soms is dat zo slecht zo niet.

En wat heeft Kathleen weer geleerd?
– de mouwen passen beter zonder elastiek dan met elastiek er in (de elastiek werd dus verwijderd)
– elastiek is.. GNAAAAH… Draaien dat dat doet. Niet normaal. Ik moet nog een draai uit de elastiek aan de nek halen, want dat vormt een rare knik anders.
–  die maat 42 is misschien toch net een tikkeltje te groot, ook al komen mijn maten er mee overeen. Ik heb een centimeter langs beide zijnaden ingenomen en ik voel me nog zwemmen in dat bloesje.
– instructies zijn er om te volgen, anders bekom je twee verschillende mouwen.
–  niet te enthousiast draadjes wegknippen anders knip je per ongeluk in je mouw. Yup. Ik knipte in mijn mouw. Enthousiasme. Nergens goed voor. 😛
– pas het kledingstuk niet voor het klaar is anders krijg je gegarandeerd een zenuwinzinking en denk je dat het nooit gaat lukken

Wat heeft Kathleen nog steeds niet geleerd?
– kledingstuk strijken voor er foto’s mee te nemen
– geduld

Maar het is een leuk patroon. Het is trouwens een van die patroontjes die ik dinsdag in Oostende kocht. Simplicity 3835 voor de geïnteresseerden. Zeker een aanrader. Het heeft drie varianten: het bloesje, een kort jurkje en een langer jurkje. Ik ga binnenkort ook mijn tanden eens in het jurkje zetten… van zodra ik mijn ritssluitingenangst heb overwonnen.

Oh en let even niet op het vettig haar. Ik weiger het te wassen omdat ik straks naar de kapper ga. Yup. Geheel vrijwillig, jawel. Mag ook wel een keertje. Het is al weer een jaar en een half geleden. 😛

You Might Also Like

 • Kelly

  Ooh, mooi! Ik vind het zeer geslaagd 🙂 En een mooi groen, dat ook.

 • Mirthe

  Ik vind het schoon. Ik zou zelfs de testversie willen dragen. 🙂

 • Vixi

  Echt heel leuk, en uw jurk zal prachtig zijn in deze stof!!

 • Sese

  ‘t ziet er toch al heel leuk uit! Schoon kleur!
  Komen er trouwens ook foto’s post-kappersbezoek?

 • Pin It on Pinterest