Gebeurd

‘t Is weer gedaan

Wat ik deed dat op mijn lijstje stond?

 • Uitrusten. Ik ben er in geslaagd om tot een uur of tien in mijn bed te blijven liggen. Meestal word ik wakker in het weekend rond negen uur en dat is al een prestatie. Er zijn wel twee nachten van zware insomnia gepasseerd en tijdens een van die twee nachten ben ik uit pure miserie opgestaan (het was 6u30, ik lag al een dikke twee uur wakker en slapen zat er niet meer in). Maar al bij al is dat uitrusten aardig gelukt. Het kon beter, dat wel.
 • Een flantaart maken. Check.
 • Naar de zee gaan. Check.
 • Schrijven. Ik heb voornamelijk hier op mijn blogje geschreven. De andere dingen die ik in mijn hoofd had, die blijven daar nog even steken.
 • Tekenen. Enkele weken geleden kreeg ik de vraag van de zus van een vriendin of ik een illustratie wilde maken voor haar trouwkaartje. Ze had en superleuk idee en dus heb ik dat even uitgetekend. Oeh en bij de kapper heb ik ook getekend. Daar was een van de drie kapsters ziek, dus ze hadden wat achterstand opgelopen waardoor ik bijna een uur moest wachten. Gelukkig heb ik altijd een balpen en wat papier in mijn handtas steken.
 • Eén knuffel maken. Nog een konijn. Uit die befaamde wortelstof. Dat stofje ligt al jaren in mijn stoffenkast, maar ik heb het nooit durven te verknippen. Zo’n schoon stofje! Maar voor een konijn was dat uiteraard perfect. Het monster dat ik in mijn hoofd heb, dat zal nog wel gemaakt worden.
 • Eén tas ontwerpen en uitwerken. Een hele namidddag heb ik er bijna aan gewerkt. Een hele namiddag. Mijn 3D-denken werkte niet helemaal mee, maar op het einde ben ik er min of meer in geslaagd het effect te verkrijgen dat ik wilde. Hoera! Alleen is het bij de testversie gebleven. Ik moet het nog omzetten naar iets bruikbaars in een iets charmantere stof.
 • Slopers maken. Een beetje last minute aan begonnen en op een andere manier dan dat ik in gedachten had, maar boy oh boy, véél bijgeleerd. Op een bepaald moment begon ik spontaan figuurnaden toe te voegen om bepaalde vreemde plooien weg te werken en tot mijn verbazing gaf dat het effect dat ik wilde. Ik gaf mezelf een schouderklopje.
 • Lezen. Ik was voor de vakantie begonnen in The Host van Stephenie Meyer omdat de flaptekst me wel aansprak. Aliens die de mensheid over nemen en zo… Ja. Dat kan mij al een keertje bekoren. Dus ik hoopte heel hard dat Meyer na Twilight had leren schrijven, maar nee hoor. Haar manier van vertellen is oersaai. Dus ruilde ik dat boek in voor Sappho’s sprong. Beste beslissing die ik kon maken. Wat een geweldig boek. Oude Grieken en hun goden, het is me wat.
 • Gaan winkelen. Ik weet dat ik schreef dat ik achter kleren wilde gaan winkelen en ja, we hebben dat een beetje gedaan toen we in Oostende waren, maar ik heb geen kleren gekocht. Nope. Niks. Nada. Wel een riem. Telt dat als kledingstuk? Maar we hebben wel weer een paar fijne spulletjes gekocht voor in ons stekje.
 • Eén webproject uitwerken. Dit is het enige waaraan ik helemaal niets heb gedaan tijdens de vakantie. Niets. Zelfs niet naar gekeken.

Wat ik deed dat niet op het lijstje stond?

 • Mijn kappersfobie onder ogen komen en naar de kapper gaan
 • Naaipatronen kopen en daarmee beginnen prutsen
 • IJs maken en cupcakes met chocoladedruppels er in
 • Kuisen (dat moet ook af en toe gebeuren)
 • X-files kijken (yup, Het Vriendje en ik zijn helemaal bij seizoen 1 begonnen)
 • Middagdutjes doen
 • De Nintendo DS nog eens bovenhalen
 • Naar de kringloopwinkel gaan en daar fijne stofjes kopen
 • Naar de stoffenwinkel gaan en daar een leuk couponnetje op de kop tikken en nog een paar meter andere stofjes kopen
 • To Do lijstjes maken en daar dan ook maar een template voor maken (intussen al bijna 100 keer gedownload… wow)
 • Nog meer projectjes uitdenken waarvoor ik eigenlijk helemaal geen tijd heb
 • Het Vriendje veel knuffelen
 • Fietsen
 • Ein-de-lijk eens bij de Hexagoon binnengestapt en amaai, mooi winkeltje

Al bij al heb ik niet erg veel gedaan, zo voelt het toch. Ik heb voornamelijk veel tijd achter mijn naaimasjien doorgebracht… en gevloekt dat een week zo kort is. Nu is het afwachten tot mijn verjaardag. Dan heb ik een verlengd weekend. Verjaren rond de nationale feestdag heeft zo zijn voordelen. 😉

You Might Also Like

 • Kimmi

  Hé, hebben we dan terug samen vakantie? 🙂 Mijn volgende dagen zijn 19 en 20 juli .. Jij hebt heel wat meer gedaan in die week als ik hoor .. Ik heb precies alleen maar tijd in de keuken doorgebracht (allé, het laatste weekend dan toch vooral). Oh ja, en ‘n boek beginnen lezen. En geluierd.

 • Kelly

  Niet erg veel gedaan? Allez, het lijkt toch alsof je constant bezig was 🙂 En dan nog, wat telt is dat je genoten hebt van wat je wel hebt gedaan, kwaliteit boven kwantiteit!
  Oh ja, komt er een fotootje van je tas? 🙂

 • vleervlinder

  Ik heb Sappho’s sprong hier ook nog liggen van het boekenfestijn van een paar jaar geleden, maar nog niet gelezen… maar nu heb ik een goeie referentie he, ik zal er eens werk van maken tijdens mijn zwangerschapsverlof 🙂

 • Michiel

  Je moet misschien toch eens zeggen waar die kappersfobie vandaan komt. Fascineert me omdat ik iets gelijkaardigs heb.

 • Pin It on Pinterest