Gebeurd

Remedies London Virus

Saskia en Sander zijn besmet met het London Virus. Geen pretje. Absoluut niet. Saskia riep dan ook haar lezers via haar blog op om een remedie te bedenken tegen dit verschrikkelijke virus. Ik heb in het verleden mensen al horen klagen hierover, maar hier en daar heb ik gelukkig ook een oplossing gehoord.

Een van de remedies zou te vinden zijn in Nothing Hill, meer bepaald op Portobello Road. Paulo Coelho heeft er ooit zelfs een boek over geschreven. Hij vertelde het verhaal over een meisje die al snel de heks van Portobello Road genoemd werd. Blijkbaar loopt ze daar nu nog steeds rond, alleen is ze wat mensenschuw geworden. Ze verbergt zich in een van de vele winkeltjes in die straat. Dus je zal moeten zoeken in de vintage boutiques, de schitterende kledingwinkels, de winkeltjes waar kunstenaars hun schilderijen verkopen, dat ene winkeltje waar ze overheerlijke cupcakes verkopen. Het kan ook zijn dat ze zich voordoet als een van de verkopers van de marktkraampjes die je daar zal zien of als een dienster in dat ene restaurantje waar ze alleen maar biologisch geteeld voedsel serveren, inclusief zalige pizza’s. Het kan wel even duren voor je haar vindt, want Portobello Road is een vrij lange straat en er is zoveel te zien. Eens je ze vindt, zal ze je meenemen naar haar tempel, zo wordt gezegd en daar zal ze een speciale thee voor jullie brouwen. Deze thee zal jullie genezen van het London Virus, want zo gaat dat nu eenmaal met speciale thee. Je moet daar altijd zo erg van plassen dat je gewoon alle virussen die je in je lijf hebt mee uitplast. Logisch.

Als jullie intussen al terug voet op Belgische bodem hebben gezet en nog steeds met dat virus zitten, dan zit er nog maar een ding op. Het is een eeuwenoude remedie. Het zit namelijk zo dat het London Virus eigenlijk alleen maar Brits piskesbier gewend is. Daar kan het tegen. Het Bier Virus zit niet in dat piskesbier. Maar als je een iets zwaarder Belgisch bier drinkt, waar dit Bier Virus wel in zit, en dat zijn werking laat doen, dan ben je binnen de vierentwintig uur verlost van het London Virus.

En hierbij nodig ik jullie uit in de bierstad bij uitstek namelijk Leuven. Ik wil gerust met jullie iets gaan drinken. Stella Artois kan al een beetje helpen, hoewel stevigere bieren meer effect hebben. Alleen zit het zo dat ik zelf geen bier drink dus het is goed mogelijk dat jullie mij dan besmetten. Uiteraard zou dat betekennen dat ik dan op zoek moet gaan naar de heks van Portobello Road. Iets anders zit er dan helemaal niet op, vrees ik.

In ieder geval wens ik jullie veel beterschap.

You Might Also Like

  • London Virus: de sterkste inzendingen

    […] Kleintje en haar fantastische verhaal over de heks en piskesbier […]

  • Pin It on Pinterest