Gebeurd

Krol

Ik freecycle. Het is een beetje hetzelfde principe als spullen brengen naar de kringloopwinkel, alleen komt er geen kringloopwinkel bij kijken, laat staan geld. Je schrijft je in bij je plaatselijke freecycle Yahoo groep en je krijgt om de zoveel tijd een mailtje met daarin een overzicht van wat er allemaal gratis wordt aangeboden. Je spreekt dan af met de eigenaar om de spullen op te halen, je laadt ze in en weg. Het is dus eigenlijk meer je spullen gratis van de hand doen aan iemand anders die ze kan gebruiken. Vaak gaat het om kleren of oude meubels. Maar gisteren viel mijn oog op iets veel interessanter. Een oud naaimasjien uit de jaren tachtig.

Ik mailde de eigenaar om te vragen welk merk het was. Een Singer. Zij die mijn blogje al wat langer volgen weten dat ik niet zot ben van dat merk, toch niet van de recentere machines die ze op de markt brachten en bepaalde individuen die bepaalde winkels runnen die de naam van het merk vertegenwoordigen, die helpen ook niet meteen. Maar ik wilde het een kans geven. Dus gingen we de Singer ophalen. De eigenares wist zelf niet of de machine nog zou werken. Ze had hem zelf gekregen van haar moeder, maar had nooit helemaal begrepen hoe het ding werkte.

Gelukkig heb ik intussen wel wat ervaring met oude naaimasjienes en dus besloot ik de Singer mee te nemen. Het zag er een stevig geval uit. Als ik hem aan de praat kreeg kon hij als reserve masjien functioneren en anders kon ik hem wel ergens dumpen. Ik bekeek eerst even zijn binnenkant en kwam tot de conclusie dat iemand zeer slechte olie had gebruikt voor de arme stakkerd. Hij stond in een bak, maar hij leunde er niet meer volledig op waardoor hij waggelde. Niet leuk als je probeert te naaien. Dus bevrijdde ik hem van zijn bak, wat even duurde, maar het lukte. De binnenkant moet ik nog verder schoonmaken, maar een ding staat vast: hij is oud, maakt oorverdovend veel lawaai en hij piept (dat zal nog wel opgelost geraken met wat olie en een grondige schoonmaakbeurt), maar zijn steekjes zijn nog altijd perfect recht. Aaaah… Ik hou van vintage masjienes.

Hierbij heet ik Krol welkom in de familie. En ja, hij heet Krol. Dat was het koosnaampje dat de vriend/echtgenoot van de eigenares naar haar riep toen we aanbelden. Ik vond het geweldig. 😀

You Might Also Like

  • bloem

    Heerlijk! Geniet van Krol. (en nu ga ik verder werken terwijl ik zachtjes mompel: Kathleen krabt de KROLlen van de trap, Kathleen krabt de KROL …)

  • Celestine

    Zo jammer dat de freecyclegroep in Antwerpen niet werkt (wel bestaat, maar géén activiteit). Ik ga eens proberen er wat nieuw leven in te blazen, sie! 🙂

  • Pin It on Pinterest