Gegeten Gemaakt

Cupcake overload!

Toen Kimmie een tijdje geleden naar De Taartenfee verwees, leerde ik een van de subwinkeltjes kennen: Titatovertaart. Ik ging er langs, kocht er botercrèmemix en schreef me in voor hun workshop cupcakes. Tijdens die workshop zouden we leren cupcakes versieren met suikerpasta. Suikerpasta. Nooit van gehoord. Nooit mee gewerkt, maar het leek me wel wat. Alles met of suiker er in of pasta er in lijkt me wel wat. 😛

Gisterenavond trok ik gezwind naar het winkeltje op de Tiensesteenweg (hun openingsuren gaan vanaf augustus trouwens wat werkmensch-vriendelijker worden! Hoera!). We gingen aan het tafeltje zitten, stelden onszelf voor en omdat de wereld zo klein is, zag ik tussen de andere gezichten mijn ex-buurmeisje zitten. Dat is al de tweede keer dat ik haar ergens op een workshop tegenkom. Soit. We volgden braafjes het voorbeeld van de docente en maakten een piratenmannetje uit suikerpasta. Of vrouwtje. Al naargelang. Daarna werden de magische woorden gesproken: “En nu moogde maken wat ge wil, gebruikt uw fantasie of wat uitstekertjes,”.

Suikerpasta heeft verdacht veel van plastisine weg. Of brooddeeg. Of Play-doh. Of Fimo. Laat dat nu net een paar materies zijn waar ik vroeger wel behoorlijk wat mee heb gespeeld. De mama is trouwens ook een zeer getalenteerd brooddeegvormgeefster. Dus ik vermoed dat het een beetje in de genen zit. Na een voorzichtige platte walvis, wilde ik me wagen aan iets 3D. Er werd een krab naar een voorbeeld gemaakt. Daarna volgende een inktvis die ik zelf zeer geslaagd vond. Het Vriendje doopte hem Boris toen ik hem liet zien. Boris zal echter niet meer lang leven, maar hij zal voor eeuwig in onze harten verder leven.

Daarna maakte ik nog een schatkist, een vis, een zeemonster, Nessie,… Tien cakejes mochten we decoreren. Ik maakte er per ongeluk twaalf. Tsja… Komt er van als je zoveel pret hebt en niemand je tegenhoudt. Op het einde besloot ik toch die uitstekertjes nog een kans te geven. Daarvoor had ik ze wat links laten liggen, want “pfuh, uitstekertjes, daar kan iedereen mee overweg en bloemetjes op cupcakes zijn ZO cliché,”. Maar toch… die uitstekertjes… Dat is ook wel plezant. De docenten waren een beetje verbaasd toen ze me opeens met bloemetjes bezig zagen. Heel mijn zee/piraten-thema was doorbroken. 😛

Oh wel. Ik heb me serieus geamuseerd, die drie uur aan dat kleine tafeltje op dat krukje in een gezellige omgeving met fijne mensen. Echt, geef me zoiets en ik kan me daar uren zoet mee houden. Wat zeg ik? Uren?! Dagen misschien zelfs, want moesten de andere workshoppers niet opeens zijn vertrokken, dan zou ik daar nu nog zitten. 😛

You Might Also Like

 • Daphné

  Katleen, serieus, je moet je eigen winkeltje beginnen en hier zetten..
  Je tassen, je monsters, je cakejes, t-shirts?, tekeningen… Ik ben er GEK van! 🙂

  PRACHTIG 🙂

 • liesetje

  je cupcakes zijn gewéldig!!! Amai nog niet!

 • Kimmi

  Moooooi 🙂 ‘k Ben wel fan van u zeediertjes! 🙂
  Grappig dat jullie eerst allemaal samen iets moesten doen, dat was bij ons niet 🙂 En eum, ik sluit me aan bij Daphné hoor! Doe er iets mee met al die talenten!

 • Oontje

  Wat ik mij afvraag is waar dat dan naar smaakt. Ik zou dat persoonlijk nooit vanzeleven opeten, maar het moet gezegd: je hebt er echt talent voor. Knap!

 • Kir

  GE-WEl-DIG! kwijl kwijl

 • Kathleen

  @Oontje: Tsja… het smaakt naar suiker. Ik weet niet goed waarmee je het kan vergelijken. Het wordt soms nog gebruikt op bepaalde taarten, maar het echt vergelijken met iets is wel moeilijk.

 • Liesbeth

  MMMhh, héél mooie cupcakes! Ik lust die suikerpasta heel graag (zou zelfs enkel de suikerpasta eraf snoepen en de cupcake laten staan:-) ). En dat jij dat dan zomaar efkes van de eerste keer kan boetseren … waarom ga je eigenlijk een workshop volgen ? Je zou er beter zelf één geven ! Mij mag je alvast inschrijven !

 • Goofball

  ongelooflijk grappig en mooi om naar te kijken.
  Ik denk dat je die workshop best zelf geeft ipv volgt 😀

 • jokemijn

  hilarisch! ze zien er echt zo geweldig uit!

 • Janina Modaal

  Binnenkort doen we ook zo een workshop!
  Maar mijn resultaten zullen niet zo mooi zijn, dat weet ik nu al met mijn twee linkerhanden :).

 • fielosophie

  Moh, zò cool! Ik geraak zelfs niet verder dan een gewone vanille cupcake!

 • Pin It on Pinterest