Gebeurd

Nachtelijk bezoek

Soms staat hij daar plots in de donkere kamer. Zomaar. Opeens. Uit het niets verschijnt hij. Dan gaat hij zitten op de stoel waarop ik mijn kleren leg en staart hij voor zich uit. Hij neemt dan zijn bolhoedje af, legt het in zijn schoot en kijkt op zijn gouden horloge hoe laat het is. Als hij dat doet, grijnst hij altijd even. Ik heb hem zelfs al verlekkerd in zijn handen weten wrijven. De gedachte dat hij me weer een hele nacht kan plagen brengt hem in een opperste beste bui. Het is nu eenmaal zijn favoriete bezigheid, mij plagen, ‘s nachts, zodat ik uren niet kan slapen. Ik draai op mijn zij, van mijn zij op mijn rug, van mijn rug op mijn andere zij en vervolgens op mijn buik om dan het hele cirkeltje nog eens opnieuw te doen. Een eindeloos gedraai. En hij zit daar. Hij zit daar en kijkt grijnzend toe.

Als ik dan eindelijk terug in slaap geraak, dan begint hij te grinniken. Ik heb geen wekker naast mijn bed staan, dus ik kan het uur niet in een oogopslag zien, maar hij, hij weet hoe laat het is. Hij weet hoe lang ik heb wakker gelegen, hoe lang ik heb zitten hopen dat ik nu eindelijk de slaap te pakken zou krijgen. Hij heeft zitten toekijken hoe ik schaapjes probeerde te tellen en hoe ik opgaf toen ik aan 174 kwam, want het eeuwenoude trucje bleek toch niet zo succesvol te zijn. Het gegrinnik wordt luider tot hij uiteindelijk bulderend van het lachen de kamer verlaat. De eerste zonnestralen komen door het raam en zijn missie voor de nacht is weer geslaagd. Hij heeft me uit mijn slapen weten te houden en heeft me als een echte sadist nog dat ene uurtje slaap voor de wekker afgaat gegund, zodat ik even kon proeven van de noodzakelijke rust die mijn lichaam en geest nodig heeft.

Hij is niet meteen het nachtelijk bezoek dat je graag over de vloer krijgt, Meneer Insomnia. Hopelijk blijft hij vannacht weg, hij heeft zich al genoeg geamuseerd deze week.

You Might Also Like

 • Action Girl !

  Hey,
  misschien moet je eens nadenken over een slapen-gaan-ritueel? Allerlei verwen-dingen doen waar je rustig van wordt (een koekje, een theetje, een roddelblaadje, een wandelingetje, een paar tekeningen van nieuwe projecten, … ). Elke avond doe je hetzelfde ‘ritueel’. Misschien helpt het wel? En anders heeft niet alleen Meneer Insomnia, maar ook jijzelf een pleziertje gehad?
  Ik lees trouwens al een tijdje je blog, vol bewondering 🙂
  Veel succes met slapen!

 • Liesbeth

  En het vriendje lag ondertussen lekker naast jou te ronken waarschijnlijk … 🙂 Dat vind ik pas irritant als ik niet kan slapen !

 • Kathleen

  @Action Girl: Mijn ritueel is een halfuurtje vroeger in bed kruipen en lezen. Dat doe ik al maanden aan een stuk en dat heeft me voor een deel van mijn ergste insomnia periode afgeholpen, denk ik. Dat en thee drinken na het avondeten.

 • Kir

  Kinderen krijgen is ook een oplossing. 🙂 Die putten mij zo uitdat ik op elk moment van de dag of nacht in slaap zou willen vallen

 • smiley

  Volgens mij zijn er zo meerdere meneren Insomnia, want ik heb er ook eentje zitten :-/

 • Kimmi

  Man, zoiets kan ‘k mij dus echt niet voorstellen eh .. Ik kruip doodop in bed en slaap als een blok tot de wekker gaat (met uitzondering van nachtelijk slaapwandelen naar ‘t wc, altijd ‘s nachts) .. Om hoe laat ga je slapen? Ben je dan niet moe van heel de dag te werken?

 • Pin It on Pinterest