Gebeurd

PIF poef paf

Er lag een pakketje op me te wachten vandaag. Een pakketje met een zeer verontrustende boodschap er op. Lees en huiver.

Mevrouw, Mijnheer,
Tijdens de verwerking van de briefwisseling gebeurt het soms dat een zending per ongeluk wordt beschadigd. Dit is toevallig het geval geweest met de inhoud van deze omslag. Beste klant, in naam van De Post druk ik mijn spijt uit voor de onaangenaamheden die dit voorval zouden kunnen veroorzaakt hebben. Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De Postmeester

Door het plastiek heen kon ik de enveloppe zien met daarop een stempel van Ellemie. “Oh nee, oh nee,” dacht ik terwijl mijn hart in mijn keel begon te bonzen. Het was het PIF’je, daar was ik zeker van. Stel dat het kapot was. Stel dat Ellemie zoveel tijd en werk in dat kadootje had gestoken en dat het nu allemaal dankzij De Post om zeep was. “Oh nee, oh nee,”. De plastieke omslag werd opengescheurd en de enveloppe werd geopend. Er zat een klein pakje in, waar ik uiteraard geen foto van heb genomen omdat ik nog helemaal in mijn “oh nee, oh nee,” paniek fase zat. Ik scheurde het papier er af en er kwamer vier, zorgvuldig ingepakte spulletjes tevoorschijn. Die vier pakjes werden nog helemaal in “oh nee, oh nee,” paniek opengescheurd om dan tot de conclusie te komen dat alles nog in één geheel was. Vier magneten, een spiegeltje en een button, allemaal voorzien van een mooie rood-rozige bloemenprint. De kleur op de foto is niet echt juist, maar ik kreeg hem niet helemaal juist, zelfs niet na wat geprul. Heb ik al vermeld dat ik eigenlijk vrij zot ben van magneten? Nee? Hierbij. Magneten. Ik vind dat iets schitterend.


En dan is het nu aan mij. Ik zie een paar mensen vragend fronsen, want wat is zo’n PIF’je nu eigenlijk? PIF staat voor Pay It Forward, net zoals de film waarbij ik tranen met tuiten heb gejankt. Dit geheel ter zijde. Het concept is eigenlijk hetzelfde als in die film: één iemand doet een goede daad voor drie personen en ieder van die drie personen doet weer een goede daad voor weer drie personen. Een beetje zoals pyramid schemes werken, alleen uhm… positiever. In dit geval is het de bedoeling dat je een creatief kadootje maakt voor drie verschillende personen en dat die drie verschillende personen weer voor drie andere personen een kadootje maken.

Met andere woorden: ik ben op zoek naar drie mensen waarvoor ik een kadootje mag maken en die daarna zelf ook voor drie andere mensen iets willen maken. 😀

Interesse? Laat een reactie achter en vergeet geen e-mail adres in te vullen, anders kan ik je niet contacteren.  Wat je van mij gaat krijgen? Wie zal het zeggen. Met mij weet je nooit. Een tekening? Een gigantische poster? Een knuffel? Een uitgebreide set magneetjes? Een tas misschien? Wie zal het zeggen. Waag uw kans en je zal het wel merken.

You Might Also Like

 • Daphné

  Ik wil DOLgraag meedoen!!!

  Ook ik (l) de film en het idee en ik wil eigenlijk mezelf aanzetten om meer creatief te maken enzo 🙂 ‘t zal wel niet zo geniaal zijn als sommige anderen, maar ik doe m’n best.
  Moet het helemaal zelfgemaakt?

 • Plutomeisje

  Oew, oew, ikke, ik wil!
  Dan heb ik weer wat extra motivatie om wat dingen te maken 😀

 • Kimmi

  Ik wil ook wel meedoen 🙂 .. En eum, magneetjes? Serieus? Kom je morgen op men werk 150 magneetjes en 200 flesopeners maken? 🙂 Wij zijn die dingen al grondig beu hoor 😀

 • Aardbei

  Oooh dat klinkt superleuk! Jammer dat ik niet zo handig ben in dingen maken. Gisteren heb ik mijn eerste steekskes gezet met breinaalden, maar ik vrees dat er geen trotse foto’s op mijn blog zullen komen wegens ietsje te schaamtelijk.

 • Anne-Catherine

  Dju te laat zeg, je hebt er al 3… Maar als er iemand afhaakt wil ik heel graag ook nog meedoen. Ik heb wel geen blog om erover te rapporteren. Ik weet niet of dat ook een vereiste is…

 • Sanne

  Wat een ontzettend leuk idee 🙂
  Ik heb wel een keer een pakketje gekregen waar dus zo’n beschadigd-briefje bij zat maar dat pakketje was dus echt helemaal kapot. Ik vraag me echt af wat ze daar mee gedaan hebben bij de post…

 • Ntone

  K ben te laat zeker?
  Of krijg k extra marge als “man”? 🙂

 • Murphy… « Louise Ghost

  […] was en dat hij aan de zijkant een beetje was opengescheurd… Hetzelfde horrorverhaal als bij haar (alleen met een iets andere […]

 • Pin It on Pinterest