Gebeurd

De week van het krijgen!

Kir had het al een paar keer vermeld. Ze was een verjaardagscadeautje aan het maken. Daarna bleek dat er iets was fout gelopen met een onderdeel van het cadeautje, maar dinsdag kreeg ik het dan toch eindelijk in mijn handen geduwd. Dus eigenlijk was het niet helemaal de week van het krijgen, maar gewoon de “dag” van het krijgen. Dinsdag had ik namelijk ook het PIF’je van Ellemie binnengekregen. Aaah… Zo’n dagen mogen er meer zijn. 😛

Maar goed, het late verjaardagscadeautje van Kir dus. Een schetsboek. Een échte Moleskine schetsboek. Met een heel mooi hoesje er rond in een supermooi groen. En vooraan een afbeelding van Kleintje, u weet wel, die webcomic die ik in een ver verleden tekende en waarover de afgelopen week maar liefst vier mensen mij hebben aangesproken. Ja. Die. Kir gaf het boekje een beetje als shot onder mijn gat, denk ik, ook al zei ze het niet met zoveel woorden.

Maar een Moleskine schetsboek… Een Moleskine schetsboek!! Daar ga ik niet zomaar “onnozele tekeningetjes” in maken. Nee, meneer. Nee. Dat papier is daar veel te mooi voor. Dat is trouwens de reden waarom ik nog nooit in mijn leven een schetsboek of een agenda of wat dan ook van dat merk heb gekocht. Ik zou daar niets in durven schrijven of tekenen. Die schriftjes zijn te perfect. Dus hou ik het bij schriftjes met ringen aan de zijkant. Daarvan kan ik er vier of vijf kopen voor de prijs van zo een Moleskine. Maar een Moleskine schetsboek… Think of all the possibilities!

Mijn eerste gedachte was eigenlijk: Art journal! AnnaDenise staat nu al een hele poos in mijn feed reader en ik vind de art journal die zij bijhoudt echt schitterend. Via haar blog ben ik dan nog op een paar andere art journals gestoten en man, schitterend! Maar wie hou ik voor de grap. Ik ga dat misschien een week doen en daarna vergeet ik dat weer of heb ik er geen zin in of heb ik er geen inspiratie voor. Mij kennende zou het echt zo lopen en dat zou jammer zijn van het schetsboek met het mooie hoesje. Ik heb trouwens ook schrik dat ik met al mijn gekladder verf op dat hoesje zou morsen. Ieks.

Dus ligt het nu gewoon mooi te wezen op mijn bureau. Af en toe blader ik er door en dan voel ik aan het papier en aan het zachte stofje. Momenteel blijft het daarbij. Maar ooit… OOIT! 😀

You Might Also Like

 • Annie

  zo leuk! en moleskines zijn zaaaalig 🙂
  kheb er hier al een paar liggen, maar kprobeer daar ook altijd mijn mooiste schetsen in te maken, omdat het zo’n schoon boekje is! en andere gebruik ik als reisdagboek en die staan mooi te wezen in mijn boekenkast.

  gebruiken zou ik zeggen!

 • Lucie

  Oh man, dat had ik vroeger ook! Ik hield mooie boekjes altijd apart voor speciale dingen, maar uiteindelijk doe je niets speciaals en blijven die boekjes/briefpapier/gekleurd papier/… maar liggen. Ik liet ook altijd de eerste pagina open voor een mooi voorblad te maken… dat er uiteindelijk nooit kwam. Nu probeer ik mooie boekjes direct een bestemming te geven, dat ze tenminste gebruikt worden. Mijn volgend mooi boekje wordt een reisboekje: om notities in te maken, inkomkaartjes in te plakken,… Helaas kan ik niet tekenen, anders zou dat er ook bijkomen. Mss een ideetje voor u?

 • Kir

  Ben blij dat je het een geslaagd cadeautje vindt en dat je de stille hint hebt begrepen!
  Maar die inzoomfoto van mijn scheve stiksels doen mij toch wel blozen van schaamte.

 • Celestine

  Ik had Kleintje nog nooit gezien, maar heb meteen een heleboel doorgeklikt op de website van Kleintje. En ik heb goed gelachen, wat voor mij niet evident is met comics: dat kan niet Jan & alleman! 🙂

 • Pin It on Pinterest