Gemaakt

Snotvodjeshouder

Een hele tijd geleden kwam ik deze tutorial tegen. Net zoals zovele tutorials, belandde deze ook in mijn “ooit” lijstje en de pdf verdween ergens in het kluwen van mapjes en bestanden op mijn computer. Toen ik dit weekend weer een beetje de moed liet zakken en uitspraken deed als “naaien, da’s toch eigenlijk geen hobby voor mij” en het gebruikelijke “waarom mislukt alles altijd bij mij?!” (overdrijven, ik ben daar goed in 😉 ), besloot ik op zoek te gaan naar iets dat gemakkelijk was. Iets wat meteen in elkaar zou zitten en iets waar ik niet spontaan op zou beginnen vloeken. Ik moest denken aan deze tutorial. De stof werd geselecteerd (een oude kussensloop van de mama) en ik schoot in gang. Nog geen kwartier later had ik een zakje voor papierenzakdoekjes… Alleen gebruik ik eigenlijk nooit de kleine versie van de papieren zakdoekjes. Wij hebben hier de grotere versie, de Kleenex variant, maar dan van een huismerk en die paste er in geen geval in. Ik had eigenlijk verwacht dat het iets groter zou uitkomen, maar blijkbaar dus niet.

Gevolg… Ik moest rekenen en mij concentreren, twee dingen waar ik eigenlijk niet zo heel goed in ben. Dus er werd eerst nog een testversie gemaakt en die werd afgekeurd (nog ietske te klein), om vervolgens mijn berekeningen aan te passen en tot de juiste afmetingen te komen voor mijn grotere papierenzakdoeken. Hoera!

Voor zij die het kleine tasje willen maken, hier kan je de tutorial vinden. Voor zij die ook met grotere zakdoekjes zitten, ik heb voor de buitenkant 25 op 27 centimeter gebruikt en voor de binnenkant 22 op 27 centimeter. Je volgt de tutorial gewoon en begint met de zijden van 27 centimeter op elkaar te leggen.

En dan ga ik nu verder Disney films kijken. Yup. Ik ben het zesjarige meisje in mij aan het voeden met een overdosis Disney films, want tekenfilms kijken, dat deed ik ook altijd tijdens de zomervakantie als het zo’n kloteweer was. Ik ken blijkbaar nog steeds de tekst van de Kleine Zeemeermin vrijwel van buiten. Mwaha. Komt er van als dat de eerste film is die je ouders ooit op video hebben gekocht. Het was trouwens ook de eerste film was die ik ooit in de filmzaal heb gezien. Yup. Herinneringen.

You Might Also Like

  • Daphné

    Past daar ook zo’n doos in?

  • Kathleen

    @Daphné: een hele doos past er niet in. Ik denk dat er nu een veertigtal zakdoekjes in zitten, maar je kan die uiteraard altijd terug bijvullen als ze op zijn.

  • Pin It on Pinterest