Gebeurd

Mysterieuze koffertjes

Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje waarin stond dat ik was geselecteerd om deel te nemen aan een onderzoek dat van groots belang was. Ik moest een datum doorgeven waarop een aktetas kon worden geleverd. Een aktetas? Geleverd? Onderzoek? Ik negeerde het. Ik vermoedde dat het weer zo’n viral marketing ding was en laat dat nu iets zijn wat ik over het algemeen negeer. Ik wil gerust eens een boek of een film of een of andere game of koekjes of een nieuw non-alcoholisch drankje reviewen (hint hint), als het vriendelijk én duidelijk gevraagd wordt. Ik zal dan ook steeds eerlijk mijn mening geven. Beloofd. Maar dit? Geen uitleg. Geen niets. Dus reageerde ik niet en ik vermoedde dat ze wel iemand anders zouden vinden, want het Vlaamsche blogland is groot.

Ik dacht er niet meer aan tot ik deze ochtend op mijn bureau op het werk een groot pak vond. Het was gericht aan mij. De link tussen die e-mail en de koffer die ik uit dat pak viste was snel gemaakt. Het hele “oeh, laten we mysterieus doen” ding ging verder. Kunnen ze niet gewoon zeggen: “Kijk, wij willen een viral lanceren voor een shampoo, kan jij even helpen? Jij hebt namelijk wel een pak haar, zeg. Hier zijn staaltjes van de shampoo,”. Dan zou ik zeggen “Meh, ok,”. Genoeg kappers hebben mij al staaltjes shampoo gegeven, omdat ik toch “zo’n mooi, dik haar én dat kleur, waaaaw” (hun woorden, niet de mijne) heb. Maar dit? Moet dit echt? Moet ik echt die labschort, die handschoenen, die veiligheidsbril en dat mondmasker aandoen om een staaltje te nemen van mijn shampoo die geen antiroosshampoo is ook al draait hun viral blijkbaar rond antiroosshampoo? Ik weet niet hoe ze er bij zijn gekomen, ik heb haar ja, maar roos? Nope. Daar heb ik geen last van, thankjoevewymutsj.

Langs de andere kant, het is een schoon koffertje en ze hebben er duidelijk wat geld en tijd in gestoken. Dat apprecieer ik dan weer wel. En wie weet… Wie weet speel ik het spelletje wel even mee… To be continued en zo. U bent gewaarschuwd. Want misschien doe ik wel helemaal geen shampoo in dat potje. Misschien stuur ik hen wel iets anders op.

Mwah. Ha. Ha. Ha!

You Might Also Like

 • Sanne

  Haha ok… dat is wel erg absurd!

 • Bram

  Mijn onschuldige geest associeert potjes altijd met chocomousse, alwaar ik nu duidelijk zin in heb!

 • Katrijn

  Jammer dat ze ‘procedure’ niet kunnen schrijven (of is het één of ander taalgrapje?.

 • Greet

  Lol, ik heb echt nog zitten overwegen om zo ongeveer precies hetzelfde te schrijven als dit, ook omdat ik het eerst stom vond maar dan bedacht, hmm ja veel werk in gestoken. Maar nu weet ik dus niet goed wat ik moet doen. Een tweet will have to do, denk ik, want het feit dat ik het een slechte aanpak vind overheerst toch wel.

 • Pin It on Pinterest