Gemaakt

Misbaksel met potentieel

Herinneren jullie zich dat ik het een paar maanden geleden over slopers had? Ik maakte er een tijdens mijn vakantie in juni en daarna volgde een paar misbaksels die hier niet verschenen. Prijs uzelf gelukkig. Maar dit misbaksel, dit begon de goede kant uit te gaan, dus bleef ik doorbijten en er in knippen tot ik iets had waarmee ik min of meer tevreden was. Er zijn nog zware fouten aan. Uiteraard. Hoe kan het ook anders.

Zonder accessoires en een giletteke trekt het eigenlijk op niet veel. Misschien heeft het nog het meest weg van een zwangerschapsjurk. Het werd ook getest als zwangerschapsjurk door er een kussen onder te steken en ik denk dat ik het zeker kan gebruiken tot als ik zes maanden zwanger ben. Als ik ooit besluit zwanger te worden, that is. Maar met een riem en een giletteke is het zeker draagbaar. De riem geeft mij een taille (hoera!) en het giletteke verstopt de uhm… hoekjes die ik per ongeluk heb gemaakt. Lang leve gilettekes!

Het enige waar ik nog mee zit is de onderste zoom. Momenteel is er daar eigenlijk nog geen zoom, alleen maar wat loshangende draadjes. Ik wilde er graag, net zoals boven, een groene bias rond doen, maar misschien trekt dat de hele jurk een beetje uit zijn evenwicht. Langs de andere kant, gewoon omzoomen zou er voor zorgen dat de jurk nog eens ongeveer drie à vier centimeter korter wordt en eigenlijk heeft die jurk momenteel de perfecte lengte, zo net op de knie. Dus, allerliefste lezers met of zonder naaitalent, wat zouden jullie doen? Een groen randje of vier centimeter korter? Een ander alternatief waar ik zelf nog niet aan dacht?

You Might Also Like

 • Kelly

  Ik zou voor een groen randje gaan. En ‘t ziet er wel geslaagd uit, vind ik. Misschien dankzij de accessoires, maar eigenlijk misschien nog het meest door je geweldige glimlach, echt een leuke foto 🙂

 • bloem

  Groen randje. Keimooi!!!! Geen gebreken vertellen. Het ziet er enorm chic uit 🙂

 • eloleo

  Groen randje, definitely. En voor de rest is’t “helemaal gij”, waggish ;-).

 • co²

  Leuk kleedje , leuk (foto)model! En ik volg… groen boordje maken om het helemaal ‘af’ te hebben … zo zie je maar… dat naaien is echt wel wat voor jou:).

 • ilse

  Het staat je super! Ik zou ook kiezen voor een groen boordje… Van waar heb je die sjieke ceintuur gehaald?

 • Pernel

  Zeker een groen randje en ik zou vragen om het kleedje tijdens het volgens Stiksel aan te doen zodat we het in ‘t echt kunnen bewonderen, maar dan kan ik zelf niet, dus als ‘t in oktober nog kleedjes weer is, dan moet je dat dan misschien eens showen 😉

  • Kathleen

   Ik kan zelf ook niet komen naar het volgende Stiksel, dus het zal voor in oktober zijn, of wel voor volgende zomer, want het is echt een zomerkleedje. 😉

 • Kir

  Ook hier: groen boordje!
  En hoera voor de taille, maar ook voor de lengte: Kleintje lijkt helemaal niet meer klein te zijn!

 • Vixi

  groen boordje idd, dan is het helemaal top! Leuk kleedje en trouwens, er zijn niet veel kleedjes die zo op zijn eigen super zijn, ze vereisen allemaal hun deel accesoires volgens mij, ale,bij mij toch…Voila, nr 1 van uw wintercollectie is al af se!

 • Nicht Kathleen

  leuk kleedje. en met die rode brede riem, heel mooi evenwicht. om de zoom niet te verkorten en ook niet te accentueren door een gekleurd lint of zo, kan je er een bias lint aanstikken en omzomen.
  succes !

 • liesetje

  en overlocken? groen dan?

 • Kathleen

  @Liesetje: ik heb geen overlocker, dus… dat gaat niet lukken vrees ik.

 • liesetje

  maar dat kan je toch met je naaimachine doen? met een overlocksteek?

 • Happy En Rose

  Biais, zeker, De lengte is net goed!!
  Allee afmaken die handel!

 • Janina Modaal

  O, ik vind het superleuk!
  Ik zou ook gaan voor een groen bandje, zodat de lengte behouden blijft.
  Leukleuk!

 • Katia

  En rolzomen met de naaimachine?
  Dat is eigenlijk gewoon op de rand zigzaggen met de slechte kant naar boven. En dan de rand van de stof tussen het middenpunt en de rechterkant-van-het-gatje van je voetje houden. Ik vind dat soms best een mooie afwerking. Gebruik dat af en toe wel eens.

 • Pin It on Pinterest