Gebeurd

Shopppeeeuh!

Een paar weken geleden stuurde ik een mailtje naar mijn baas om 23 augustus vrij te vragen. De zus wou namelijk gaan shoppen en ze had gevraagd of ik meewilde. Shoppen met de zus is altijd een fijne belevenis, dus vandaar het mailtje dat verstuurd werd naar de baas. We besloten naar Antwerpen te gaan en de Meir te plunderen… Grootse plannen, maar uiteindelijk werd er niet al te veel gekocht. Of wel ligt het aan mij of wel is de mode op dit moment niet echt mijn ding, hoewel ik eigenlijk nog steeds niet weet wat “mijn ding” is, maar dat is een geheel ander verhaal.

Hoewel de zus en ik een beetje depri werden van het shoppen (ja, u leest het goed), hebben we ons toch goed geamuseerd. De zus kocht namelijk wél kleren en ik… Ik kocht een stofje en een fototoestel. We gingen even bij Julija’s shop langs en boy oh boy! Wat een zalig winkeltje! Ik keek me uit op al die stofjes, bladerde door een paar Japanse patroonboeken en besloot één stofje te kopen. Eéntje maar. Een paddestoelenstofje van Michael Miller. Ik had het al bij Vicky gezien en stiekem was ik gewoon een beetje verliefd op dat stofje.

Maar de vondst van de dag was de Diana Mini. Ik zit al jaren (voor een keer overdrijf ik niet) te kwijlen over alle mogelijke lomografie camera’s. Daarnaast ben ik al jaren op zoek naar een retro camera waar 35mm filmpjes in passen, aangezien die filmpjes toch een pak goedkoper uitkomen dan die 120mm filmpjes. Tot nu toe geen succes. Tot ik de Diana Mini een hele poos geleden spotte op de site van Lomography. Aaah… De Diana Mini. Opnieuw mag er gesproken worden over verliefdheid, jawel. Toen ik haar in de Urban Outfitters zag staan, besloot ik haar gewoon mee te nemen. Als ik haar online moet bestellen, dan zou ik dat blijven uitstellen. Het zou qua prijs goedkoper uitgekomen zijn, maar nu heb ik haar meteen en nu is ze hier. Nu kan ik de aankoop niet uitstellen. Maar… Aaah… Het is liefde. En hierbij mag ik dus ook nummertje 63 op mijn life list doorschrappen: “Een Diana of een Holga fototoestel hebben (en er uiteraard lekker veel foto’s mee trekken)”. Dat tweede gedeelte zal geen probleem worden, denk ik. Ze is al geladen en al, klaar om mee op stap te gaan. 😀

You Might Also Like

 • Tess

  Oh ik zou die ook zo graag hebben! Ik heb mijn fisheye al, maar het zou een mooie aanvulling zijn.

  Ik raad je aan om ze te laten printen bij Kruidvat, je krijgt daar namelijk je foto’s ook mee op cd-rom. Wat voor een veel betere kwaliteit zorgt dan wanneer je je prints zou moeten inscannen. 🙂

 • Liesbeth

  Ik was vandaag in Julijah’s shop en kocht daar net hetzelfde stofje ! 🙂

 • Louise Ghost

  Zalige camera! Ik heb een zwak voor alles met een retro-look :-)! Benieuwd naar de foto’s! Groetjes

 • smiley

  Mag ik toch vinden dat het maar op een kinderspeelgoed camera lijkt? 🙂
  Ik wens je er in ieder veel super veel plezier mee!!

 • Lucie

  In het fotobakske (of zoiets) in de Diestsestraat drukken ze uw filmpje af voor 5 euro, ongeacht hoeveel foto’s erop staan. Dan heb je ze natuurlijk nog niet digitaal, dat is wel een beetje meer.

 • fielosophie

  Oh zo leuk, ik heb hem ook zien staan in de Urban Outfitters en een hele tijd staan twijfelen. ik heb hem uiteindelijk niet gekocht omdat ik over de prijs twijfelde, maar ik ben benieuwd naar de foto’s wie weet koop ik hem dan toch nog!

 • Pin It on Pinterest