Gebeurd

Afscheid van een vriend

Nadat ik thuis kwam van mijn dagje Antwerpen met de zus, brak het lint van mijn handtas. Mijn trouwe handtas, waarmee ik al minstens een viertal jaar rondloop… kaputski! Jawel, beste lezers, dat is een drama! Niet alleen omdat het nog de handtas van mijn Grotemoe was die ik na haar dood kreeg, maar ook omdat die handtas gewoon het meest geweldige model in de geschiedenis der handtassen was. Alles paste er perfect in en dankzij de drie compartimenten had ik nog steeds een overzicht. De tas hing op de juiste hoogte en was gemakkelijk te openen, maar toch was alles genoeg afgesloten. En de kleur… Aah… Camel. Plus er paste een boek in. Wat wil je meer?! Het was de perfecte handtas voor mij.

< En nu... Is ze kapot. Gelukkig heb ik hier duizend en één "probeersels" voor handtassen liggen, dus ik had snel een vervanger, maar geen goede vervanger. Nope. Er past ook wel van alles in hoor, maar het is een compartiment wat meteen voor rommel zorgt bij mij. Er is geen overzicht. Ik kan er niet gewoon met mijn hand in gaan en meteen mijn fietssleuteltje vast hebben. Nee, er moet eerst gerommeld worden. Ergerlijk vind ik dat. Dus is de jacht op de ideale handtas geopend. Ik ben op zoek gegaan naar handtassenmerken met de letters LG (zie foto, er hangt een logootje aan de handtas met LG er op) er in, maar ik ben niet ver gekomen. Voor mij stonden die twee letters altijd van Louis Guitton. :P Soit. Ik ga mijn ogen openhouden, ik ga Etsy dag in, dag uit checken en ik ga alle mogelijke tutorials die ik tegenkom op het net uitproberen of toch alleszins de interessante tutorials, want ik heb opnieuw een perfecte handtas nodig. Dus, als je fijne tutorials kent of leuke webshops of als je ergens een Louis Guitton hebt liggen, laat dan even iets weten. Ik zal jullie eeuwig dankbaar zijn.

You Might Also Like

 • Liza

  Komaan, je gaat toch niet zeggen dat je nog niet aan de meest evidente oplossing gedacht hebt: herstellen! Zelf doen of laten doen (schoenmaker).

  Die tas is te prachtig om weg te doen. Als je ze echt niet meer moet hebben mag je ze aan mij geven. 🙂 Ik zal wel voor een tweede (derde) leven zorgen dan… 🙂

 • Kathleen

  @Liza: ik heb er aan gedacht, maar ik denk dan in de zin van “hoe kan ik dit zelf maken?”. Ik had helemaal niet aan de schoenmaker gedacht, wat een briljant idee is! Ik ga binnenkort eens gaan horen. Dikke merci voor de tip. 😀

 • Riet

  aaaah, rot. Zeker als je er veel plezier van had. Mijn schoonbroer stak zo eens voor de lol de lievelingshandtas van zijn vrouw door het raam op de autostrade. Omdat hij ze zo lelijk vond. En toen liet hij per vergissing echt los… Ze hebben ze nooit teruggevonden.

  Ik zou ook eens langs de schoenmaker gaan. Leer door je eigen stikmachine, bad idea lijkt mij.

 • eloleo

  Ik denk dat ge bij De Lepper op de Tiense Poort moet zijn. Dat is nog een ambachtelijke schoenmaker, allé ene die alles kan herstellen.

 • Pin It on Pinterest