Gebeurd

De chaotische huisvrouw

Ik heb de neiging om ofwel zeer vreemd ofwel zeer chaotisch ofwel zeer luguber te dromen. Gelukkig ben ik dat laatste intussen min of meer gewoon en word ik niet badend in het zweet wakker. Zo werd ik deze nacht wakker uit een droom waarin ik en zes andere mensen overgoten werden met benzine en in vuur en vlam werden gezet, u weet wel, levend en zo, en dat enkel en alleen omdat we te laat waren voor een hoorzitting of zoiets. En nee, ik ben niet iemand die dagelijks naar horrorfilms kijkt van het genre Saw, thrillers leest waarin op iedere bladzijde een ledemaat wordt afgerukt of meer van dat. Dus ik weet niet waarom ik zo droom. Misschien komt het gewoon omdat ik de krant lees. Wie weet. Want daarin lees je ook verhalen over dienstmeiden die dertien spijkers en vijf naalden in hun lichaam geslagen krijgen of over dolfijnen die de kop worden ingeslaan met een metalen buis. Verschrikkelijk!

Maar goed, ik werd dus wakker en toen realiseerde ik me dat de was nog in de wasmachine zat. We hadden die ‘s avonds ingestoken en moesten die er rond halftien uithalen. Uiteraard was dat volledig en geheel aan zowel Het Vriendje als mij voorbij gegaan. En uiteraard waren het allemaal kleren van mij die in de wasmachine zaten, kleren die ik nog wilde wassen voor we op reis vertrekken. Ik gaf Het Vriendje naast mij een stomp en zei hem dat de was nog in zat. Het was halfvijf. Hij antwoordde een beetje slaperig. De was zou misschien beginnen stinken of erger beginnen schimmelen als hij zo lang in de wasmachine zou blijven zitten.

We kwamen dus om half vijf ‘s nachts met twee oplossingen aan: meteen uit bed springen en mijn kleren redden tegen een textiel vretende schimmel (als dat al bestaat, maar het klinkt zo lekker dramatisch) ofwel verder slapen en van zodra de wekker afging uit bed springen en mijn kleren redden. Ik was voorstander van het tweede voorstel, mijn slaap is vrijwel heilig. Het Vriendje was aanhanger van het eerste voorstel met als argument dat als de kleren inderdaad stonken, we ze meteen terug konden wassen en dan was de was klaar tegen de tijd dat we opstonden. Ik vond dat geen slecht argument, vooral niet gezien het strakke was en inpakplan dat we hadden opgesteld. Er was eigenlijk geen tijd voor dit soort toestanden.

En zo kwam het dus dat we om half vijf ‘s nachts muisstil door het appartementsgebouw naar de kelder slopen om te kijken hoe het met mijn arme kleren stond. Ze roken lekker fris naar wasmiddel. Niets aan de hand. Uiteraard niet. We namen de kleren mee, hingen ze op en tegen kwart voor vijf lagen we weer in ons bed en probeerden we verder te slapen om dan om zeven uur uitgeteld op te staan.

Misschien moeten we maar een keer een alarmsysteem uitdenken zodat dit niet nog eens gebeurd. Het alarm systeem van de wasmachine zelf horen we niet aangezien er tussen ons en de machine een aantal verdiepingen zitten. Maar dus… een soort alarmsysteem. Strak plan. 😛

Ach ja, huishouden, nooit mijn sterkste kant geweest en ik vrees dat het dat ook nooit zal worden.

You Might Also Like

 • Kimmi

  Ik heb zoooo dikwijls net hetzelfde voor! En nog veel erger met de droogkast. Die dingen staan hier in de kelder en ja, wie denkt nu in godsnaam nog aan de kelder ‘s avonds laat? 😉

 • Greet

  Wat dacht je van een doodgewone wekker (of zoals in mijn geval een gsm-alarm) om half tien? 😀

  Ik zou echt niet kunnen leven zonder mijn wekker, ik gebruik die verschillende keren per dag … XD

 • Vixi

  zo ne was kan wel redelijk lang staan hoor :-), ik spreek uit ervaring! Hier hetzelfde probleem, was en consoorten staan namelijk ergens helemaal vanachter in mijn prioriteitenlijst

 • smiley

  Voordeel van naar het wassalon te gaan en tijdens het wassen rustig een boekje te lezen op de bank?

 • Plutomeisje

  Het handige aan student zijn, is toch wel dat je zelf uw kleren niet zelf moet wassen. ^-^

  Met die nachtmerries heb ik meer ervaring, ik vermoord met enige regelmaat minstens de helft van mijn ratten. Ik knip ze van elkaar en probeer ze dan wanhopig zielig bij elkaar te plakken of ik verzin wel een andere manier om ze dood te laten gaan in mijn droom. Om vervolgens een hele dag slecht te lopen en die beesten vol te proppen met snoepjes uit schuldgevoel… -___-

 • Alice

  Geloof me…was kan veel langer dan een paar uur nat in de machine zetten. Ik zet meestal mijn machine op als ik van het werk kom en steek de was pas in de droogkast de volgende morgen.

 • Daphné

  Een kookwekker? *dunno* kan dat lang genoeg wachten?

  nachtmerries, zwijgt me ervan… vuur brrrrr

 • hoow

  ze verkopen zo’n alarmsystemen voor wie taarten wil bakken.
  Misschien kun je die ook wel gebruiken voor wie kleren wil wassen?

 • Aardbei

  Wij halen onze was nooit op het moment zelf uit. Dat kan gelukkig niet zoveel kwaad 🙂

 • Pin It on Pinterest