Gebeurd

We spelen een spel vanavond

Ik ben nooit een grote fan geweest van gezelschapspelletjes. Ik vermoed dat dat te maken heeft met het feit dat we tijdens de zomervakanties vroeger belachelijk veel spelletjes speelden totdat het langs mijn oren uitkwam. Mijn zus, die vond die spelletjes wel geweldig. Levensweg, Trival Pursuit, zelfs het Van Dale spel, ze kocht ze allemaal en wij moesten meespelen. Ook vorige week op reis had ze de nodig gezelschapspelletjes mee. De reisversie van Mens Erger Je Niet bezorgde ons een avond lang dolle pret en de volgende dag was UNO aan de beurt. Nog meer dolle pret. Ik maakte Het Vriendje af in Onderuit en hij leerde samen met de schoonbroer Yathzee spelen.

Gisterenavond waren zowel Het Vriendje als ik stikkapot. Er was niet veel fut om nog iets te doen, dus bleven de computers, het naaimasjien en de teevee uit en gingen we aan de tafel zitten om, u raadt het al, een spel te spelen. Een eeuwigheid geleden kocht ik een Domino set op het Boekenfestijn voor nog geen één euro. Ik vermoed dat ik er iets mee van plan was, knutselgewijs, maar dat is er nooit van gekomen en dus ligt die set nu braafjes bij de andere spelletjes, want ja, we hebben wel wat spelletjes in huis. Maar goed, die Domino set werd dus ingehuldigd met het nodige gevloek hier en daar, want vloeken tijdens gezelschapspelletjes dat hoort er gewoon bij. Net zoals elkaar uitmaken voor al wat lelijk is. Yup.

Na een dozijn spelletjes Domino, haalde Het Vriendje “Kwispel” boven. Kwispel. De naam zei me niets, totdat Het Vriendje het concept begon uit te leggen. Ik had vroeger hetzelfde spel, maar bij mij noemde het Pim Pam Pet. Aaah… Een spel dat ik wél leuk vond. Eén voor een trokken we een kaartje, draaiden aan het rad en probeerden we een woord te raden binnen de categorie die op het kaartje stond met de aangewezen letter. Een lichaamsdeel met een K werd uiteraard “kloten” of “kut”. Een meer of rivier met een O is het meer Oberon, een obscuur klein meer ergens in Australië waar ik nog nooit van gehoord had, maar de naam kwam in me op, Google werd er bij gehaald en de naam werd bevestigd. En toen ik het kaartje trok met “wie vind jij het liefst?” er op en de letter was P werd er uiteraard “poepie” geantwoord, mijn koosnaampje voor Het Vriendje. Ideaal. 😀

Met andere woorden, wij hebben ons geamuseerd gisterenavond en we gaan dat nog doen zo’n spelletjesavondjes, ook al klinkt dat saai en oubollig. Suggesties voor gezelschapsspelletjes die goed te spelen zijn met twee personen zijn dan ook altijd welkom.

You Might Also Like

 • tantehilde

  rummikub!!!!!! gegarandeerd gevloek: “alez zeg, denk eens vlugger na!”

 • Liesbeth

  Blokus vind ik heel leuk, ik heb een versie voor twee personen die je gerust eens mag lenen! Elke speler heeft een aantal blokjes in verschillende vormen, waarvan je er zoveel mogelijk op het spelbord moet krijgen. Saboteren van je tegenspeler is daarbij onvermijdelijk 🙂

 • Lime

  onderuit onderuit onderuit onderuit onderuit onderuit 😉

  En ook wel de kolonisten van catan voor twee personen (is een kaartspel)

 • stien

  oh ja, rummikub, dat is geweldig! mijn zus en ik hebben even een verslavings-periode gehad (jammer dat dat achter de rug is). naast blokus en kolonisten, is ook carcassonne plezant met 2. tenzij uwe vent nen broodspeler is (ja, ik kan tegen mijn verlies :)).

 • Bram

  Pim pam pet en Boggle zijn mijn twee lievelingsspellen. Zeer blij dat er tenminste nog iemand dat kent 😀

 • Goofball

  Hoi,

  Niet gerelateerd tot deze post, maar wel tot je life list puntje 1:

  je kan morgen (als het nog niet volzet is, wel in te schrijven) gratis proefles volgen bij DolphinBuddys in sportoase

  http://www.dolphinbuddys.com/db/news.php

  De zaterdagen erna kan vast ook, maar tegen kleine vergoeding dan.

 • Pin It on Pinterest