Gebeurd Gelezen

Hartenbloed

Het lijkt alsof ik het altijd aanvoel wanneer er een nieuw boek van Juliet Marillier (u weet wel, een van mijn favoriete auteurs) in de winkel ligt. Zo liepen Het Vriendje en ik vandaag rond in Leuven en besloot ik dat ik heel even de Club binnen moest. In eerste instantie zag ik het boek niet liggen omdat ik op zoek ging naar de typische keltische elementen die altijd op de cover staan van Marilliers boeken. Maar toen ik het in het oog kreeg, kon niemand het nog van me af nemen. Niemand! Ik hield het boek vast met een stevige houdgreep. Er werd zelfs ter plekke, in het midden van de winkel, een vreugdedansje gedaan. En ik had geluk, het was het enige exemplaar en er stak groot, oranje kaartje in met het woord “Nieuw” er op. Oh boy! Oh boy!

“Maar Kathleen, ge hebt nu toch zo’n e-reader dink. Waarom hebt ge dat boek dan daar niet op gekocht?”. Ik hoor het jullie wel denken. Mijn Kindle levert zeer goed dienst. Ik heb er al veel op gelezen en ik lees er eigenlijk ook heel graag op. Het gaat vlotter dan een echt boek, zo lijkt het wel. Maar niet alle boeken uit de Amazon store zijn in alle delen van de wereld verkrijgbaar, wat voornamelijk komt door allerlei copyright toestanden. Hartenbloed is zo een van die boeken die niet in Europa op Kindle verkrijgbaar is. Balen. Ik had het kunnen bestellen bij Amazon, maar aangezien ik alle andere boeken van Juliet Marillier in het Nederlands heb, leek het me stom om er opeens engelstalig boek van haar aan mijn verzameling toe te voegen.

Soit. Het boek is nu vertaald in het Nederlands, ik heb het gekocht, dus als het hier weer een weekje of twee stiller wordt, dan weet u hoe het komt. Ik dacht, ik waarschuw jullie even. 😀

You Might Also Like

 • Danny

  Hoi Kathleen

  Waar heb jij die Kindle gekocht? Ik zou ook graag een Kindle kopen in België. Ik heb de iPad getest in de switch store maar de Kindle past beter bij mijn wensen.

  Alvast bedankt en veel leesplezier met je nieuwe boek.

 • Kathleen

  Danny, de Kindle kan je enkel via Amazon.com bestellen. Het kan soms wel even duren voor hij geleverd wordt, maar het is het zeker wel waard.

 • Eefje

  Jaaa! Ik vind de sevenwaters boeken echt geweldig! Wel in het engels gelezen, dus ben nog een beetje aan het nadenken over of ik van dit nieuwe boek ineens de vertaling wil hebben of niet. Maar hij ligt zo mooi op de redactie en als de boekenredacteuren er niks mee willen…Zou ik m zomaar gratis mee kunnen nemen. Ga het vandaag maar eens vragen.

 • liesetje

  geniet van je nieuwe boek. dat kan zo deugd doen, een goed boek lezen! 😉

 • Mirthe

  Ik wist niet dat ze weer een nieuw boek uit had. Dat moet ik dan ook eens lezen. 🙂

 • Danny

  Bedankt!

 • Pin It on Pinterest