Gebeurd

Elmo

Ik ben intussen vijfentwintig, maar toch blijf ik een zwak hebben voor knuffels. Voor wie het nog niet doorhad: da’s ongeveer de hoofdreden waarom ik zelf knuffels maak. En dus toen ik vrijdag in het boekenvoordeelwinkeltje twee eenzame Elmo knuffels zag, bleef ik even stilstaan. Op het kaartje plakte een knalgeel stickertje met daar de belachelijke prijs van3,99€ op. Voor een fokking schattige Elmo knuffel. Ik pakte hem vast, bekeek hem even en ik was verloren. Hoe kon ik zo’n schattige, zachte knuffel ooit terug in dat rek leggen? Hoe?!

Dus liep ik er mee door de winkel en samen keken we naar de boeken. Ik probeerde me te bedenken wat ik met Elmo kon doen. Aan mijn neefje geven voor zijn eerste verjaardag? Maar wat als hij de knuffel niet zo leuk vond? Als kraamkadootje houden voor de eerste de beste vriendin die bevalt? Of toch maar zelf bijhouden? Ik had per slot van rekening al een kadootje voor mijn neefje en die vriendinnen van mij, die planten zich gelukkig nog eventjes niet voort.

Uiteindelijk kwam ik bij de kassa uit. Ik legde hem neer.
“Deze neem ik mee naar huis,” lachte ik naar de mevrouw aan de kassa. Ze lachte terug.
“Ik zag je er al mee door de winkel lopen en dacht: ‘Ja, die krijgt een goede thuis,'”, zei ze. Ik betaalde met veel plezier 3,99€ en liep de winkel uit, stiekem giechelend om de gedachte dat er een uberschattige Elmo in mijn Eloleo tasje zat.

En nu zit hij hier bij ons in de zetel en hij zit daar goed. Ik denk dat hij nog even hier gaat blijven.

You Might Also Like

 • Riet

  Zò werkt dat dus hè, Gert Verhulst zijn en rijk worden met merchandising.

  😉

  (Maar uiteraard is Elmo’s nieuwe thuis veel gezelliger dan het boekenvoordeel.)

 • Saskia

  Ahhh wat een cutie.
  Sesamstraat is zó leuk!

 • Daphné

  Hihi 🙂

  Het doet me denken aan dit soort filmpjes: http://www.youtube.com/results?search_query=dog+tmx+elmo&aq=f
  Wat zou ik toch graag zo’n Elmo of TMX Ernie bestaat ook, hebben om puppies te socialiseren enzo :-p

  Wist je dat er een pup in opleiding is die Elmo noemt, en eentje Ernie ook 😉
  Moest je zijn studiebeurs willen spijzen, kan dat é, met je voorliefde 😉 Op de site van http://www.hachiko.org bij het centrum, nieuwe pups kan je alle E-pups zien 😉

 • Sanne

  Elmo is ook te schattig om te laten staan 🙂

 • Goofball

  die ziet er inderdaad superschattig uit

 • Greet

  Superschattig ja!

  En lang leve in de winkel staan en een knuffel zien en erdoor betoverd worden! Ik kwam dat ook eens tegen vorig jaar en toen legde ik hem zo’n beetje terug (omdat ik dacht, Greet, daar moet je geen geld aan geven) en toen nam mijn liefje die achter zijn rug mee naar de kassa en als we buitenkwamen stak hij hem in mijn armen. ^^

 • treiner

  volgens mij zit elmo hier op een harde planken vloer, ocharme

 • Pin It on Pinterest