Gemaakt

Den semi-buf

Een tijdje geleden vroeg ik aan Het Vriendje: “Wat is iets makkelijk dat ik zélf kan maken?” omdat ik weer in een niets-lukt-met-dat-klote-naaien moment zat. Hij stelde een buff voor. Zo’n ronde fleecesjaal met daaraan een koordje zodat je het kan aanspannen of als muts kan gebruiken (blijkbaar geen Buff volgens Het Vriendje. Blah blah). “Leuk,” dacht ik, “Als ik dat koordje laat voor wat het is, een leuk stofje gebruik en er wat knopen aan zet kan dat wel wat worden,”. Zo werken mijn hersenen, helaas. Altijd meteen dingen aanpassen, toevoegen, veranderen.

Het idee bleef in mijn boekje vol toekomstige plannen en projectjes staan tot ik gisteren nog een keertje iets voor mezelf wilde maken. De laatste tijd ben ik namelijk vooral aan projecten voor andere mensen bezig en hoe graag ik dat doe, soms moet je af en toe gewoon iets voor jezelf maken. Aangezien het de laatste tijd fokking koud is geworden ‘s ochtends op de fiets, kwam ik al snel terug bij het idee van “den semi-buf” uit.

Aanschouw! Den semi-buf!

Een onduidelijke foto, maar ik was te enthousiast om tot morgen te wachten om een foto te nemen. Dus… slecht licht. Mijn excuses.

Er werd weer wat gevloekt bij het ontwerpen van dit gevalletje, er kwam een niets-lukt-met-dat-klote-naaien moment aan de pas waarop Het Vriendje wijselijk zei: “Maar probeert nu toch gewoon dat wat aan te passen zodat dat wel lukt,”. Wijze woorden van Het Vriendje. Ik mokte wat en ging verder aan de slag met naald, draad en vooral met de schaar. Eens ik de juist vorm had, was het klusje geklaard. Ha! HA!

En ik kan morgen lekker warm de fiets op. Ha! Als er interesse is in een tutorial, geef dan maar even een gil. Anders ga ik verder als enige in de wereld met een ubercoole semi-buf. 😉

You Might Also Like

 • Nele

  Geweldig idee!

 • Daphné

  Ok Cool 🙂

  Waait de wind er goed rond?

 • Anaïs

  Ik gil, een tutorial zou super zijn… zelfs bij slecht licht ziet het een super leuke en vooral warme “buff” uit… greetz

 • Kir

  Den buff lijkt ideaal voor op de fiets, maar ik ga toch voor een scoodie, dat lijkt mij dan weer ideaal voor op de bus 🙂

 • Lisa

  Gil ! Héél benieuwd of me dat ook zou lukken, ik vind’m in elk geval geweldig!

 • Peter

  je kan misschien samenwerking aangaan met de zweden die de onzichtbare fietshelm ontwikkelen. Mooi ontwerp!
  http://www.flandersdc.be/blog/goed-bedacht-de-onzichtbare-fietshelm/

 • Katleen

  Ik gil mee… Ik wil dat ook maken en ik fiets niet eens.

 • Pin It on Pinterest