Gebeurd

Een stapje in de goede richting

Toen ik na de fotoshoot van Vicky (zeer leuke ervaring trouwens), thuis kwam, vertelde ik aan Het Vriendje dat ik ‘s nachts weer was wakker geworden om een piekermarathon te houden. Het kwam er op neer dat we in een soort van tussenfase zitten en ik voel me daar niet goed bij. Het appartement is eigenlijk nog niet in orde, vooral niet nadat mijn ouders vorige week al mijn oude rommel kwamen dumpen. Ons appartement is functioneel en er staan veel planten, wat leuk is, maar dat is het ook een beetje. Ik word daar ambetant van.

Gisterenmiddag kwam dan de mama van Het Vriendje langs. We vroegen of ze zin had in een bezoekje aan de Ikea en dat zag ze wel zitten. We gingen een lage Billy kast kopen voor mij, zodat ik mijn hobbyspullen wat beter kon spreiden. Tot nu toe propte ik alles in één grote Billy kast, maar mijn stoffen hingen meer op de grond dan dat ze in die kast lagen, vooral mijn doeken van drie en vier meter. Maar nadat we de Billy kasten voorbij kwamen, liepen we langs de slaapkamers, ook een van die ruimtes die nog alles behalve in orde is bij ons. En toen viel ons oog op een ladenkast die we allebei wel heel mooi vonden. Er werd even gediscussieerd en het plan werd wat aangepast. De ladenkast zou de Expedit kast die tot nu toe in ons slaapkamer stond vervangen en die Expedit kast, die zou ik dan kunnen gebruiken voor mijn stofjes. Ideaal!

En zo geschiedde.

De ordelijkste persoon ter wereld zal ik nooit worden, maar het begint de goede richting uit te gaan. Ik vermoed dat mijn mama eerder met die titel zal gaan lopen. Al mijn niet-naai-gerelateerde-maar-toch-handwerk hobby’s passen mooi in kleine plastieken bakjes en er is plaats om uit te breiden. En ja, onder mijn naaitafel ligt een pinup illustratie uit de jaren 50. Ja. Respect voor Gil Elvgren ook al ligt zijn tekening een beetje op de grond. Ahum. Die moet ergens nog een plaatsje krijgen.

En langzaam maar zeker komen we er wel, waar “er” dan ook mag zijn.

You Might Also Like

  • Vixi

    hihi, na die prachtig ingerichte opgeruimde loft gezien te hebben, hadden wij ook zo een moment 🙂
    Hier is er de belofte moeten komen dat ik een week niet naai maar opruim 🙂

  • escapefromdorpje

    Dat is ook toevallig. Wij zijn vandaag ook in de Ikea geweest en wij waren op zoek naar een nieuw servies maar niet gevonden wat we zochten. Proficiat met je nieuwe aankoop. Ik ben een echte ordefreak en ik hou ook wel van een zekere mate van routine. Klinkt saai maar dat is het niet hoor. Ik hou ook van minimalisme en als gevolg daarvan ben ik ook een grote Apple fan 🙂

  • Pin It on Pinterest