Uncategorized

Stoffenspektakel

Hier en daar zag ik al verslagen opduiken op blogs en op Facebook. Het was weer Stoffenspektakel in de Brabanthal en dat hebben we geweten! Zelf kwam ik met een bescheiden buit thuis: 7 stoffen, tesamen goed voor een kleine twintig meter. Bescheiden! Ha! Het was de eerste keer dat ik doelbewust naar bepaalde stoffen op zoek ging. Ik had zelfs een lijstje mee. Een lijstje! Stel je voor! Ha! Maar dat heeft me toch geholpen.

En op zich was het fijn, ware het niet dat er belachelijk veel volk rondliep waaronder een paar ouderen van dagen die denken dat respect alleen op hen van toepassing is en niet naar anderen nodig is. Uiteindelijk verlieten de zus en ik de Brabanthal met een theorie: hoe meer schmink, hoe minder respect. Ik heb letterlijk elleboogstoten gekregen, een stuk stof dat mijn zus aan het bewonderen was, werd uit haar handen getrokken en oh wee als je aan een stofje aan het voelen was waaraan schminkpot aan het voelen was. Even, heel even, heb ik overwogen om het hele spektakel gewoon te laten voor wat het was en gewoon mijn aankopen bij de plaatselijke stoffenwinkel te doen. Alleen… Alleen… Nu heb ik bepaalde stoffen aan vier euro de meter gekocht, daar waar ik in de stoffenwinkel 7,50 zou betalen. Als je van die stof vier meter nodig hebt (jaha! VIER!) dan kan dat al gaan tellen.

Gelukkig weet ik intussen ook dat de marktkramers allemaal Nederlanders zijn en onze noorderburen die houden wel van assertieve belgjes. Dat vinden ze schattig. En zo kon ik een paar schminkpotten een lesje leren door de meneer of mevrouw van het kraampje aan te spreken nog voor zij de kans hadden zelfs maar oogcontact met hem of haar te maken. Take that, onnozele schminkpotten!

Maar goed, ik ben weer voorzien van de nodige stofjes en kan weer aan duizend en één projectjes beginnen. Nu nog tijd zien te vinden. Of misschien moet ik maar eens doen zoals de baas voorstelde en een eigen project manager aannemen. Iemand interesse? 😛

Edit// De foto van de buit, hoe kon ik die vergeten? Eigenlijk niets speciaal hoor: wat hartjes, wat ruitjes, wat bloemetjes, wat schreeuwerig roos waarmee ik niet weet wat ik ga maken, maar wat me gewoon de ogen uit stak, twee keer hetzelfde stofje maar met andere kleuren omdat ik niet kon kiezen en ze allebei wel leuk vond,…

You Might Also Like

 • De Zuster Van

  Schminkpotten zijn nooit te vertrouwen, da’s waar. Ik heb ook zo eens op het stoffenspektakel aan een pokkedruk kraam staan wachten. Maar goed voor mij hield deze Nederlandse marktkramer ook niet van schminkpotten en mocht ik lekker voor. Ha!
  Komen er trouwens nog foto’s van de aangekochte stofjes?

 • Flexje

  Ben benieuwd! 🙂 Ben er ook geweest en wil nu zo snel mogelijk terug, zodat ik ook effectief stofjes kan kopen. We hebben enkel de stof voor de bruidsmeiden gekocht… Maar die is ook schitterend! Perfect de kleur die ik voor ogen had! 🙂 En de meiden vonden het ook goed… Niet minder belangrijk uiteraard! 🙂

 • Kir

  FOTO’S!!!!
  En ik had een lieve mama die op de twee duvels wou passen, dus ben ook vlug eens gaan piepen.

 • lila

  Ben ook geweest maar op een beter tijdstip dan jou denk ik, lekker rustig :-). Alleen aan de fourniturenkramen was het drummen en dan haak ik ook af.

 • mama saartje

  Ik heb ook 18 meter stof gescoord. En heb maar 3 verschillende soorten en dito aantal kramen bezocht… Ik was blij dat ik een markt-trolley mee had. En heb daarmee menig schminkpop tegen de hielen geknald! hihi

 • Pin It on Pinterest