Uncategorized

10in11

Peachy, een van de fijne leden van Het Leuvens Stiksel, kwam met het geweldige idee voor 10in11 aanzetten. Omdat heel wat naaisters er een ellelange “dat zou ik nog wel eens willen maken” lijstje op na houden, besloot zij dat het een goed idee zou zijn om uit die lijst tien projecten te selecteren die je zeker wil maken in 2011. Ikzelf heb uiteraard ook zo’n lijst. Een gi-gan-tische lijst, waarop behoorlijk wat ambitieuze dingen staan. Dit zijn mijn tien gelesecteerde items:

 1. Jongenshemdjes leren maken. Het patroon van Oliver+S ligt alvast klaar. (check)
 2. Een jurk voor mezelf maken op maat zodat het letterlijk als gegoten zit. Tot nu toe hadden de kleren die ik gemaakt heb wel altijd ergens een beetje stof te veel zitten. Jaha, te veel, raar maar waar. check
 3. Gordijnen voor in de hobby kamer, want ik ben het na negen maanden wel een beetje beu om de overbuurman in zijn boxershort te zien rondlopen als ik achter mijn naaimachine zit.(check!)
 4. Een zomerjurk maken gebaseerd op een jaren 50 patroon dat ik hier heb rondslingeren. Eens benieuwd hoe mijn taille is in verhouding met de wespentailles van toen. Jikes.
 5. Een knuffel maken die minstens een meter lang/hoog/groot is. Een giga-knuffel om te giga-knuffelen.
 6. Een hemdje maken voor mezelf.
 7. Mijn zus verder blijven aanmoedigen om te naaien door zelf naaimiddagjes met haar te organiseren.
 8. Deze muts maken. Ik ben verliefd op die muts! (check!)
 9. Een hemd maken voor Het Vriendje. Hij heeft zelf min of meer gehint dat hij dat wel leuk zou vinden, duhus… *slik*
 10. Stof ontwerpen en laten drukken bij iets Spoonflower-achtigs. (check!)

We zien wel wat er uiteindelijk van komt, maar momenteel sta ik er vol goede moed tegenover. We spreken elkaar weer over een paar maanden. 😉

You Might Also Like

 • lila

  hihi, dat hemd voor het vriendje … Was hij gecharmeerd door het idee? Ik heb hier nog een stofje liggen dat je mag gebruiken, heb er zelf toch een ander gekocht! 🙂

 • Van goed en voor en nemen? | ChâteauBrys

  […] mens op voornemens à la die ambitieuze van de Mompelpoes, of het ’10in11′-lijstje van Verbeelding. Niets mis met (goede) voornemens natuurlijk, maar wat als ze niet haalbaar zijn? Zo’n […]

 • Pin It on Pinterest