Gegeten

Kaneel en aardbei cupcakes

Toen we van Londen terug kwamen, vroeg ik in de Eurostar aan de collega’s wie er een boek had gekocht en of ik die mocht lezen. Ik zat namelijk zonder boek. Stel je voor! De baas had The Flavour Thesaurus gekocht en boy oh boy, ik had bijna moord en brand gegild om de Eurostar te doen stoppen zodat ik terug kon lopen naar de boekenwinkel waar we die middag waren geweest om zo zelf twee exemplaren van dat boek te kunnen kopen. Eéntje voor mezelf en ééntje voor de papa, want dit was echt wel een boek voor de papa. En voor mij. Het boek gaat min of meer lijstjes met smaken/ingrediënten af en laat je weten welke smaken/ingrediënten goed samen gaan. Bij sommige smaken staan er anekdotes (bv. over hoe Nutella is ontstaan onder chocolade en hazelnoten) en bij andere staan eenvoudige gerechten. De papa zou misschien eerder naar de hartigere smaken grijpen, ik eerder naar de zoete, maar soit. Helaas. Pindakaas. Ik heb nog even getwijfeld om het boek te bestellen op Amazon zodat ik het nog kon geven als kerstkado, maar ik wist dat het nooit op tijd in mijn brievenbus zou belanden door de sneeuw. Dus kreeg de papa seizoen één van The Killing op dvd. Nah.

Maar toch. Er was een combinatie die bleef plakken: kaneel en aardbei. Ik associeer kaneel altijd met appel. Logisch. Appeltaart. Kaneel. Er stond een gerechtje bij die twee smaken: neem twee snedes witte boterhammen. Op de ene smeer je aardbeiconfituur. Op de ander boter en daarover strooi je wat kaneel. De twee snedes tegen elkaar plakken en tussen de grill. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd op een boterham, maar ik dacht: “Boy oh boy, ideaal voor cupcakes,”. Dat heb ik eigenlijk meerdere malen gedacht tijdens het bladeren door dat boek. En dus vandaag volgde ik mijn standaard receptje voor vanille cupcakes en kapte er een theelepel kaneelpoeder bij. Eens ze waren afgekoeld, sneed ik de cakejes open en vulde ze met aardbeiconfituur en deed dan nog een mini-experimentje met wat poedersuiker en water. Vervolgens werden ze mooi op mijn nieuwe taart-display gezet. Kijk! (En voor wie zin heeft: zoek de vier gewone vanille cakjes met chocoladenapjes).

En zijn ze lekker, vraagt u zich af? Ik citeer Het Vriendje: “De cakejes waren sappig en licht krokant met een zachte innerlijke structuur waarin de combinatie van kaneel, aardbei en een tint smeuïge glazuur een explosieve eerste indruk maken op de smaakpapillen. De aarbeiconfituur zorgt eveneens voor een fruitig timbre wat de consument trillend van genot achterlaat,”. Maar uhm… Laten we maar niet te veel aandacht aan Het Vriendje besteden. Ze waren lekker. 😛

You Might Also Like

  • Veerle

    Kaneel met aardbei… Nog nooit van gehoord, maar mmmmm! Ze zien er superlekker uit!

  • Pin It on Pinterest