Gemaakt

De muts

Dus… ja… Uhm… Het zit zo. Ik had dit lijstje opgesteld en ik was daar nogal enthousiast over. Zo gaat dat nu eenmaal bij mij. Dus toen het gisteren eindelijk 2011 werd, dacht ik: “Laat ik maar eens aan een van die tien projecten beginnen,”. Ik vond wat wol die hier nog rondslingerde van een haakproject uit een ver verleden en ging aan de slag met de tutorial op YouTube. Oontje (ik ontdekte deze muts via haar, dikke merci!) had op haar blog al geschreven dat het haakproces héél vlot ging en ik had niet verwacht dat ik haar daarin gelijk zou moeten geven. Ik ben namelijk niet zo een haakwonder. Ja, ik kan met een haakpen overweg, maar toch nog niet heel erg goed. Met enige trots, kan ik jullie melden dat mijn muts af was tijdens een aflevering van Glee en twee afleveringen X-files en misschien nog een halfuurtje daar tussen om de tutorial even te checken als ik bij de volgende toer kwam. Het ging dus inderdaad héél vlot.

Volgens Het Vriendje ziet de muts er wat uit als een paddenstoel. Zou dat een verbetering zijn tegenover de muts die ik al twee winters draag? Daar werd voornamelijk met “schaap” naar verwezen als in “Wat is dat schaap op uwe kop?” en “Waar heb ik mijn schaap gelaten?”. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik die muts net moet dragen, omdat ik er min of meer altijd uitzie als een halvegare hippie als ik zo een muts op zet.

Dus… uhm… ja. Ik had verwacht dat ik er minstens een week over zou doen. Niet dus. Maar uhm… Goed begonnen is half gewonnen, toch? Toch?!

You Might Also Like

 • Nike

  Hij is mooi, hé, die muts. Na de sjaal die ik aan het haken ben, ga ik voor de muts!
  Hij staat je goed trouwens.

 • elisse

  Wow ja, dat mutske is zeker mooi! En nee, het lijkt absoluut niet op een paddenstoel. Uw Vriendje heeft het hier wel degelijk mis!

 • Doornroosje

  Super, wat ben ik jaloers op jouw talent!

 • Greet

  Hele mooie muts! Maak je geen zorgen over het paddenstoelengehalte ervan, dat valt goed mee 😉
  Ziet er wel niet superwarm uit met die gaten erin, maar als tussenseizoenmuts lijkt hij me wel leuk! 🙂

 • ilse

  Schoon mutske!

 • Pin It on Pinterest