Gebeurd

Mais oui, Paris!

Wat hebben we weer geleerd deze week? Het Vriendje en ik kunnen wél reizen plannen, alleen moet het snel gaan bij ons, anders lukt het niet. Waarschijnlijk klinkt het voor vele mensen wat vreemd. Een reis plannen, dat is voor sommigen bijna maandelijkse kost. Maar als ik door een boekje over citytrips kijk dan denk ik bij ieder hotel dat ik zie of bij iedere stad “Ja! Daar wil ik heen!”. Bij. Ieder. Hotel. In. Iedere. Stad. Dus het komt neer op knopen doorhakken en daar zijn we hier niet echt goed in.

Maar maandagavond maakten we onze beslissing en woensdagavond was alles in kannen en kruiken. Thalys, hotelletje met een gratis nacht, verlofdagen op het werk,… Ha! Dus ja, ik heb mooie vooruitzichten. Paris! Ik zal mijn Frans de komende weken weer wat bijschaven, want er staat serieus wat haar op. Ahum.

En hopelijk krijgen we het andere plan dat we in ons hoofd hebben ook gerealiseerd. Het enige probleem is dat het land dat we in gedachten hebben, Denemarken, blijkbaar niet zo een populaire reisbestemming is. Het boekje dat ik heb meegekregen van het reisbureau bevat welgeteld vijf pagina’s over Denemarken. Hip hoi. Tips zijn dus welkom.

You Might Also Like

 • Lucie

  Kopenhagen is heel mooi, ben daar al 2 keer geweest. Best niet in de winter gaan wegens massas koud (maar wel mooi met al die sneeuw). Via brussels airlines kan je tickets krijgen voor 100 euro heen en terug als je maar voldoende (half jaar?) op voorhand boekt. Superduur land, dit geldt ook voor eten en openbaar vervoer. De rest van de tips hangt een beetje af van wat je graag doet op reis, maar ge moogt zeker vraagskens stellen als je dat wilt, ik ken wel een aantal inwoners van dat land. De hostels zijn wel super in orde, dus zeker zeker es aan denken voor je een hotel boekt.

 • Nele

  Denemarkenkenners, hier ook. Manlief studeerde daar wel een heel jaar lang en sindsdien gaan we er bijna elk jaar heen. We zijn nu net terug van ons zoveelste bezoek. Deze keer gingen we met de nachttrein, zeker aan te raden als je bezorgd bent om je ecologische voetafdruk (vertrekken vanuit amsterdam of keulen, eindstation kopenhagen, maar nog andere deense stations), ook op tijd boeken voor interessante prijzen. Megakoud in de winter inderdaad, 20 cm sneeuw en al, maar NIET glad, want die Denen, die zorgen supergoed voor hun wegen en fietspaden en voetpaden en voor vanalles eigenlijk.
  De jeugdherbergen zijn inderdaad aan te raden, dat deden wij ook al met de kinderen en steeds aangenaam en comfortabel. Hotels zijn dan weer nogal duur. Ook aan te raden zijn de strandhuisjes. Die vind je in alle maten en in alle prijscategorieën. Denemarken heeft massaal veel kust en dus ook veel duinen, kilometerslange stranden zonder een levende ziel en vooral zonder flatgebouwen en daar verschuild in de duinen is het ook waar de meeste vakantieverblijven staan. Helemaal in het noorden van Denenmarken rond Kattegattet heerst een microklimaat, waar het in de zomer altijd aangenaam vertoeven is.
  Het is inderdaad een duur land, maar superduur (zoals Lucie het stelt) zou ik het niet noemen. Een aantal dingen zijn inderdaad duurder dan hier (alcohol, sigaretten, restaurant), maar andere zaken zijn dan weer vergelijkbaar van prijs met België. Als je anders naar het zuiden trekt op vakantie, dan valt het wel duurder uit, ja.
  Het openbaar vervoer is inderdaad ook iets duurder, maar je krijgt wel waar voor je geld (stipte treinen en bussen, liften in de stations, reserveerbare plaatsen op de trein, bussen waarop je je geen sardientje voelt,…).
  Ik kan nog wel een tijdje blijven schrijven. Mail gerust als je meer wilt weten over bezienswaardigheden, musea, aanraders,…

 • MissPatee

  Ik heb hier nog een hele reis uitgestippeld liggen voor Denemarken… We hebben die helaas niet gedaan omdat ik toen op dat moment zwanger was en het niet echt zag zitten om zo lang in de auto te zitten!

 • Annie

  Kopenhagen is leuk, vanalles te zien, oud en nieuw. Zeker de bibliotheek bezoeken, en de ronde toren voor het uitzicht op de stad.
  Odense is ook een gezellig stadje, waar Hans Christian Andersen geboren is.
  Je hebt in elk dorp/stad wel een herberg (kro’s).
  bij Fyns Hoved kan je heel mooi gaan wandelen langs kliffen.
  enz enz …

 • liesetje

  Denemarken is idd een heel mooi land met heel veel natuur. Het is wel alweer 22 jaar geleden dat ik er geweest ben dus zo goed ben ik niet meer in steden vernoemen ;). Wat ik mij nog wel herinner: de zeeeën! Daar kon je echt km in lopen zonder dat je moest gaan zwemmen! Heerlijk! Je kon gewoon staan :). Wel kwa

 • liesetje

  Oeps, verkeerd knopje … Wel kwam je zeewier tegen natuurlijk :).
  Geniet van Parijs! En ga zeker eens naar Denemarken!
  Oeps zie nu een schrijffout van formaat staan: zeeën 😉
  Sorry!

 • SasKookt

  Probeer anders eens via internet te zoeken in plaats van via de reisbureaus. Je hebt veel meer keuze, je kan websites en blogs van echte kenners bezoeken (die je niet alleen helpen omdat ze ervoor betaald worden zoals in veel reisbureaus) en je zal goedkoper uitkomen. Vertrek misschien van het Denemarken reisforum van Wereldwijzer (http://www.wereldwijzer.nl/forum/denemarken-forum), de informatie daar is meestal wel betrouwbaar en de mensen heel behulpzaam!

 • Fo

  Ze hebben in Denemarken gééén Euro’s maar Kronen. Ik had dat niet door toen ik twee jaar geleden naar daar trok…

 • Pin It on Pinterest