Gemaakt

Tweet tweet

Het stond hoog op mijn prioriteitenlijst en dat is ook de reden waarom het zijn weg naar mijn 10in11 lijst had gevonden: gordijnen voor de hobbykamer. Alle ramen in ons appartement buiten die van de hobbykamer en die van de keuken zijn voorzien van gordijnen. Het leek ons een beetje weggegooid geld om voor die andere kamers ook gordijnen te kopen en op maat te laten maken. Als snel bleek dat het in de hobbykamer wel van pas zou komen. We kijken namelijk binnen bij een paar mensen. En zij dus ook bij ons. Zo is er “de meneer”. Hij is diegene die we het meest zien. Gelukkig zien we alleen zijn keuken met zijn glazen keukendeur. Maar toch… “De meneer” zien rondlopen in zijn boxershort… Dat begint een beetje afgezaagd te worden na een tijdje. En af en toe is het ook gewoon een beetje genant.

Maar “de meneer” is niet de enige reden waarom er in de hobbykamer een gordijn moest komen, hoor. Nee, nee. De hobbykamer is op het westen gericht en eens het terug wat begint te zomeren schijnt de zon er vanaf 16u binnen, waardoor we nauwelijks nog iets op onze computerschermen kunnen lezen. Als ware computergeeks is dat uiteraard een kleine ramp. Dus dat gordijn moest er zeker komen voor de zomer.

En ziehier! Een gordijn! Met vogeltjes! Het stofje komt van bij de Ikea en is zonder twijfel mijn favoriete Ikea stofje.

Ik was eerst van plan braafjes twee aparte gordijnen te maken zodat die nog golfden zelfs als ze dicht waren, maar na een gordijn had ik er meer dan genoeg van. Het naaien op zich geen probleem, dat is heel de tijd rechtdoor, maar die kantjes omstrijken, vechten met een gigastuk stof,… Ugh. Laat maar. Zo gaat het ook. Ja, “Liever lui dan moe,” is hier van toepassing. Ik geef dat toe. En die mega-verkoudheid waarmee ik weekend te kampen heb, zal er ook wel iets mee te maken hebben.

You Might Also Like

 • Saskia

  Mooie gordijnen hoor!

 • liesetje

  Heel leuk stofje en mooi gedaan!

 • Kir

  mijn valt vooral de orde op!
  (maar natuurlijk zijn het mooie gordijnen, ook hier één van de favorieten ikeatjes)

 • Annouska

  Ik vind het zo met 1 Gordijn juist onwijs mooi, is weer eens wat anders dan 2 gordijnen. Stof is ook leuk gekozen, lekker hip en passend bij een hobby kamer..

 • Flexje

  Heel mooi… dat groen in dat stofje! 🙂
  Het kriebelt hier ook om ons huisje in te richten… en jouw stofje ziet er echt geweldig goed uit! 😉

 • Flexje

  Je titel doet me trouwens aan dit lied denken… Hihi… Tweet tweet… 🙂 Heerlijk… en past wel bij de sfeerfoto’s 😉

 • Pin It on Pinterest