Gebeurd

Leuvens Stiksel: Secret Valentine

Onder het motto “leer de medeleden van je naaiclubje eens wat beter kennen,” werd er een Secret Valentine georganiseerd binnen Het Leuvens Stiksel. Iedereen die zich had ingeschreven om deel te nemen kreeg een slachtoffer toegewezen dat ze moesten verwennen. Gisteren verzamelden we zoals anders in ons zaaltje, maar de cadeautjes werden stiekem in een ander zaaltje gelegd. Aangezien er een fototoestel rond mijn nek bengelde, moest ik toch af en toe eens naar dat andere zaaltje gaan om wat foto’s te nemen. Een geldig excuse om al eens te kijken of ik mijn cadeautje kon spotten.

Inne en Eloleo waren net ook in het zaaltje. Ze vroegen of ik al een idee had welk cadeautje voor mij was. Ik had nog niet echt goed rond gekeken, maar toen spotte ik een grote glazen pot met daarin, in laagjes, alle ingrediënten om koekjes te maken. “Dat wil ik anders wel hebben,” zei ik terwijl ik naar de pot wees. We gingen het kaartje checken en jawel hoor, mijn cadeautje. Mwahaha. Perfect gewoon!

En eigenlijk was dat al meer dan genoeg geweest, maar mijn Secret Valentine bleek de vrijgevigheid zelve te zijn. Want naast die grote pot, kreeg ik ook nog een pak vol zakjes losse thee. Ik ga de komende maanden thee kunnen drinken. Er zitten een heleboel interessante dingen tussen zoals vlierbloesem en sörgårdste. Ik ben er nog niet helemaal uit wat het laatste is, maar het is Zweudse thee en ik ben er intussen al achtergekomen dat Zweudse thee meestal wel heel erg lekker is. Mijn Zweuds is niet heel goed, maar ik kan hieruit wel opmaken dat het naar rabarber en passievrucht smaakt… en dat het een “fruktig smak” heeft. Vanavond eens uitproberen met andere woorden. En ja, dames, heren, uit deze paragraaf kan u wel opmaken dat ik een thee-fanaat bent (ik dronk dit weekend trouwens ook heerlijke Rooibos thee, vers vanuit Zuid-Afrika, lekker!) en dat ik mij dus zeer verwend voelde door mijn Secret Valentine. Thee. Koekjes. Meer moest dat echt niet zijn.

Maar er was ook nog een pinguin. Een pinguin! Want thee en koekjes, daarbij hield het niet op. Oh nee, de vrijgevigheid in persoon besloot ook nog eens een schattige sleutelhanger te maken.

Ik denk dat de Secret Valentine wel geslaagd was. Voor mij was het dat zeker en vast wel. Voor de mensen die nog twijfelen of ze wel naar zo een naaiclubje willen gaan: gewoon doen! Je krijgt dan keiveel cadeautjes! Mwaha. En uhm… tussendoor leer je misschien ook nog het een en het ander bij over soorten vlieseline, keerproblemen en strijkijzers. 😉

You Might Also Like

 • tinne

  Hey Kathleen,

  Ik zal je een beetje helpen:
  jordgubb is aardbei
  svartvinbärs zijn zwarte besjes

  mmmmmm klinkt wel heel lekker…
  groetjes
  Tinne

 • Sara

  Ben blij dat je er blij mee bent! Die Zweudse thee is idd die van Kobbs. Rechtstreeks uit Zweuden… 😉 Je was ook wel een dankbaar slachtoffer moet ik zeggen dankzij je tips en je mooie blog!

 • Kir

  Dat hebben we goed gedaan! en wat heb jij geleerd over een strijkijzer????

 • ilse

  En krijg jij dat allemaal helemaal alleen op?? Er is hier anders wel iemand die wil komen helpen 🙂

 • Ellen

  Heb je uw koekjes al gemaakt?

 • Kathleen

  @Ellen: ik heb ze vanmiddag gemaakt en Het Vriendje en ik hebben er al serieus van gesmuld. Ze zijn superlekker!

 • Pin It on Pinterest