Gebeurd

Meneer de mevrouw de rups

We kwamen meneer de mevrouw de rups tegen in de zak rucola die we hadden gekocht voor bij ons zuiderse kip gerecht. Het Vriendje merkte hem op toen hij al tussen de kip, de tomaten en de stukjes chiabatta lag. Nu heeft Het Vriendje ogen die getraind zijn in het zoeken van kleine beestjes. Zet hem in een veld of in een bos of ergens waar planten groeien en hij wijst je gegarandeerd meteen allerlei kleine beestjes aan. Laat rupsen nu net datgene zijn waarin hij het meest in is geïnteresseerd. Blijkbaar zocht hij er als kind naar, stak ze dan in speciale plastic bakken en zorgde er voor tot ze verpopten en vlinder/mot werden. Deze keer was het dus niet veel anders. Meneer de mevrouw de rups werd in een van die bakken gezet en werd voorzien van nog wat verse blaadjes rucola, want dat leek die wel lekker te vinden.

En zo staat die bak hier dan nu. Meneer de mevrouw de rups heeft eindelijk de rust en stilte gevonden om aan haar cocon te beginnen (in de linkerhoek van de bak op de foto, moest het niet duidelijk zijn, ik moest ook even zoeken de eerste dag 😉 ). Het is niet het meest boeiende huisdier. Het is zonder twijfel nog saaier als een vis, momenteel, maar ik ben toch benieuwd naar het hele transformatieproces. Ik heb geen idee wat voor vlinder/motje er uit gaat komen, dus dat zullen we dan wel zien. En over het feit dat ik misschien zelf wat broertjes of zusjes van deze rups heb opgegeten die misschien ook in die zak rucola zaten, daar probeer ik even niet aan te denken. Ahum.

You Might Also Like

 • ilse

  Je moet maar denken dat rupsen goed zijn voor de darmflora 😉

 • lili

  Deze zomer had ik zo’n gasten in mijne pot basilicum zitten. (nachtuil als ik mij niet vergis – na opzoekingswerk op ‘t internet wel te verstaan) Veel is er idd niet aan maar wel boeiend om te volgen en zeer leuk als ze ook effectief uitkomen! succes daarmee 😉
  Btw: in sommige landen is dat een delicatesse hé

 • Annouska

  Ahw ik vind het wel schattig, zeker om het proces te zien.. (Maar dat zal ook wel te maken hebben met het feit dat ik ontzettend gek ben op vlinders en hun korte bestaan)

 • evert

  waarschijnlijk had je niet goed gekeken en kocht je een zakje ‘rups’waar ze voor het beest wat rucola hadden bij gedaan

 • Pin It on Pinterest