Gemaakt

Een jongenshemdje – poging 1

Eigenlijk was het hemdje al sinds zondag klaar. Ik kon er alleen nog niet over bloggen omdat ik de afgelopen dagen altijd thuis kwam als het al donker was en ik had geen zin in slechte foto’s. Nah! Maar goed… Zondag dus. Volgens mij zat er iets in die koeken die ik toen net had gebakken, waardoor ik hypergefocust kon verder werken. Of was dat gewoon de overdosis suiker die dat effect teweeg bracht? In geen tijd werd de onderkant omgezoomd en zelfs mijn vijf knoopsgaten waren geen enkel probleem. Komt dat tegen, begot!

Het is een test-versie met behoorlijk wat schoonheidsfoutjes, maar ik heb weer wat bijgeleerd en die dingen kan ik nu heb geleerd, kan ik gaan toepassen op echte hemdjes. Het is misschien raar dat ik die test-versies maak, maar ik vind dat altijd wel handig. Ondertussen maak ik notities bij bepaalde stappen waar ik heb vastgezeten en dan gaat dat de volgende keren zonder problemen.

Het patroontje is trouwens van Oliver+S. Leuk om mee te werken en alles is vrij duidelijk uitgelegd, behalve dan die ene stap waar ik de instructies een uur lang tienduizend keer luidop heb gelezen, drie pogingen ondernam om het te naaien, waarna ik het uiteraard ook drie keer weer mocht uithalen… tot mijn frank viel. Dat zal wel niet aan de uitleg hebben gelegen, maar aan mij.

Soit. Jongenshemdje poging 1. Dat mag ik dus schrappen op mijn 10in11 lijst. En jullie mogen er zeker van zijn dat er nog gaan volgen. Ik heb een neefje dat ik binnenkort een beetje ga bedolven onder de hemdjes (maar dan met een gewoon kraagje, geen rechtopstaand zoals hier). Mwahaha.

You Might Also Like

  • Polkadotjes

    Heel tof modelleke zeg! Ik vind dat wel wat hebben, die rechtopstaande kraag.

  • Pin It on Pinterest