Gebeurd

Louis Guitton

Herinneren jullie zich dit bericht waarin ik schreef dat mijn teergeliefde handtas, die nog van mijn Grotemoe was geweest, mijn Louis Guitton, kapot was? Eloleo liet een reactie na dat de schoenmaker aan de Tiensepoort er wel raad mee zou weten. Maanden gingen voorbij. Zomer werd herfst, herfst werd winter en de handtas bleef mooi ergens op een stoel staan. In het zicht, om mij er aan te herinneren dat ik daarmee naar de schoenmaker moest. Maar uiteraard vergat ik die steeds mee te nemen. Het was bijna eind december en Het Vriendje had twee weken vakantie. Twee volle weken. Ik daarentegen, moest nog even gaan werken en toen ik op een avond thuis kwam van het werk, sprak hij doodleuk de woorden: “Ik heb uw sjakosh binnengedaan bij de schoenmaker. Ze zal normaalgezien ergens in januari klaar zijn,”. Daarna volgde nog een hele uitleg over hoe de schoenmaker de perfecte kleur leer wilde vinden die bij mijn handtas paste en dat dat toch wel even kon duren en zo. Het Vriendje had er vertrouwen in en ik dus ook.

Begin februari vroeg ik aan Het Vriendje of hij nu eigenlijk nog iets had gehoord van die schoenmaker. Hij besloot eens te informeren en kreeg te horen dat ze bijna klaar was en dat er nog steeds gezocht werd naar de perfecte kleur… Of zoiets. Goed. Ik had intussen leren leven met een andere handtas en kon nog wel even wachten. Maar afgelopen vrijdag kreeg ik een mailtje van Het Vriendje. Dat mijn sjakosh, mijn teergeliefde Louis Guitton, klaar was! En deze ochtend ging Het Vriendje hem ook nog eens ophalen. Ik denk dat ik hierbij wel Het Vriendje mag uitroepen als held van de dag en misschien held in het algemeen.

Je ziet een verschil tussen het lint en de rest van de handtas, maar mij ga je daar niet moeilijk over horen doen. Nee, nee, ik heb mijn teergeliefde handtas terug met een lint in zeer goede staat. Meer moet dat niet zijn.

You Might Also Like

 • Kir

  En volgens mij werd ze ook eens opgeblonken?

 • ilse

  De vriend verdient een dikke pluim!

 • søt

  Hoera! Heel mooie handtas, trouwens.

 • Goofball

  sjiek zeg, zowel de handtas en nieuwe riem als het initiatief van vriendje

 • Polkadotjes

  Amai, hoe lief is dat zeg? En een vakman met liefde voor zijn werk!

 • Pernel

  super! een erfstuk afschrijven, daar zou ik het ook heel moeilijk mee hebben. geweldig dus dat het Vriendje ervoor gezorgd heeft dat jouw erfstuk terug in prima staat is!

 • Pin It on Pinterest