Gemaakt

Wie het kleine niet leert, doet het grote verkeerd

Het is weer zondag. Zondag Josdag naaidag. En jawel, vandaag werd er weer een kledingstuk voor een mini-mensje afgewerkt. Het is een jurkje voor een één-jarige meid. De afgelopen drie lessen bij Ildadee werd er naarstig aan gewerkt en vandaag werkte ik het af. Af. Af. Af. Nu zit het zo dat ik eigenlijk geen één-jarige meisjes ken. De meeste mensen rondom mij hebben ofwel oudere kindjes ofwel hebben ze zoontjes. Waarom maak ik dan in godsnaam een jurkje? Wel… uhm… Kir en Sofie, mijn partners in crime, wilden dat graag maken bij Ildadee en ik besloot dat “Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd”. (De parodie op die zegswijze die ik net ontdekte op Google is zelfs nog meer van toepassing: “Wie het kleine niet leert, doet het grote verkeerd”.) Dus maakte ik een jurkje. Een jurkje met een strik, omdat ik pro strikken ben. Een jurkje met felle kleurtjes omdat ik pro felle kleurtjes ben. En bloemen. Grote bloemen. Voornamelijk omdat dat stofje gewoon mijn ogen uitstak.

Dit werd het. Het schoot me na de eerste avond bij Ildadee plots te binnen aan wie ik dit jurkje kon geven en hoe meer ik er aan werkte, hoe meer ik er van overtuigd geraakte dat het perfect zou zijn voor het dochtertje van een vriendin van me uit het middelbaar. Ik had haar al een tijdje niet meer gezien, maar gelukkig is er Facebook waarop ik foto’s kon zien van die kleine meid. De mama van de kleine meid was meteen superenthousiast over het jurkje, dus dat was weer een zorg minder.

En nu het kleine achter de rug is, kunnen we verder met het grote, hopelijk zonder al te veel verkeerd te doen.

You Might Also Like

 • Polkadotjes

  Het is prachtig!
  Super model. Super kleuren. Super strik. Super gestikt. Super kadoo!

 • liesetje

  idd prachtig!!

 • lila

  Wauw, heel mooi! En dat voor een eerste jurkje! Dat beloofd …

 • Flexje

  Echt een superjurkje!
  Ik denk dat als je het voor grote meiden maakt, het ook wel erg mooi zou zijn… 🙂 lol…

 • An

  ‘t Is echt prachtig! Een heel mooi model en zo’n mooi stoffencombinatie. Dat belooft voor ‘t grote werk 😉

 • Oontje

  ‘Dat kleedje vind ik mooi’, zegt de dochter die net komt langsgewandeld.
  Dus, goedgekeurd ten huize Oontje! Doe maar voort met zondag naaidag, ik kijk al uit naar volgende week.

 • Sofie

  Waw, Kathleen, dat is keigoed gelukt! Zo schoon!

 • ilse

  Mooi kleedje. Ik dacht al even te zeggen dat je misschien aan kindjes moest beginnen en hopen op een meisje 😉 Grapje!

 • co²

  Wat hierboven al staat geschreven, kan ik enkel maar beamen: MOOI! Héél mooi! Veel plezier verder met de naaidagen!

 • Riet

  Dat valt volledig in de plooi. Stof, model, afwerking: opmijnvingersgefluit!

 • Goofball

  oh wow zeg, da’s echt super schoon. Ik wou dat ik een heel klein meisje was die dit kon aantrekken.

 • Kir

  Goed gebiaist! En ‘t is echt een schoontje geworden!

  Hier was het zaterdag naaidag en ook mijn kleedje is af, maar ik heb echt wel zon nodig voor mooie foto’s. Of misschien neem ik het morgen mee en kan jij het fotograferen?

 • Tilda

  Zalig warme kleurtjes, zalig modelletje… Knap gedaan!

 • Ellen

  Mooi Mooi! en fijn afwerking!

 • Peachy

  Schitterend!!

 • Annouska

  Wauw, wat is hij ontzettend leuk geworden zeg. ^^ En fijn dat hij ook een mooi doel gekregen heeft in plaats van dat hij in je kast terecht zou komen..

 • Pin It on Pinterest