Gebeurd

Stoffenspektakel

Ik had mijn lesje geleerd na de vorige keer. De zus en ik zouden niet meer over de middag even naar het Stoffenspektakel gaan in de veronderstelling dat het dan wel rustig zou zijn omdat iedereen toch moest eten. Nee, nee. Been there, done that en ik had daarbij bijna een aantal schminkdozen de keel omgedraaid. Rond 14u30 wandelden we de Brabanthal binnen en het was er best nog wel druk, maar we deden het rustig aan en zorgden dat we uit de buurt bleven van de gemiddelde schminkpot met trolly. Die zijn de ergste want ze gebruiken hun trolly als wapen en zo’n onding kan voor behoorlijk wat blauwe plekken zorgen. Ik scoorde al bij het eerste couponnenkraampje dat we aandeden. Ergens vanuit mijn ooghoek, onder een hele hoop andere stofjes, zag ik deze vrolijkerd zitten. Yup. Meenemen. Niet laten vallen. Zeker niet laten vallen. Want ik hoorde wat oooh’s en aaah’s en “och kijk, da’s een schoon stofke,” rondom mij. Helaas pindakaas. Mine! Mine! Mine!

Daarna volgde nog een paar chancekes. Ik vond een stofje waar ik hopeloos op verliefd werd en waarvan ik dan maar meteen vier meter kocht. Aan vier euro de meter kan je niet sukkelen. En de rest van het stoffenspektakel was ik “I want to ride my bicycle” aan het neuriรซn.

De jeans die ik vorige keer niet had gekocht en nu bijna niet vond, maar dan toch vond aan vier euro de meter om mij binnenkort eens aan iets broekachtigs te wagen. Een zijde-achtig (waarschijnlijk polyester zenne, maar bon) in een prachtig rodig bordeaux paars aan 1,5โ‚ฌ de meter. Vier meter, alsjeblieft, zes euro, thankyoucomeagain. Woep woep!

Ik had niet het gevoel dat ik veel gemist heb door later op de dag te gaan. Ik heb naar mijn gevoel de beste coupon van het hele spektakel gevonden en door mijn mond open te doen, heb ik nog een prachtige coupon voor mijn zus gescoord (oh wee als ze daar niets mee maakt, dan ga ik het persoonlijk uit haar stoffenkast stelen!). Het was een coupon die met een marktklem voor een kraampje hing en iedereen ging daar wel eens aan voelen en veel oooh’s en aaah’s. Eens vragen aan de standhouder “hey, mag ik dat er af halen?” bleek genoeg te zijn om het mee te nemen. Mwahaha. Ik had het nog geen seconde in mijn handen of er stond een vrouw naast mij die meteen moest weten van waar ik dat stofje had. Helaas pindakaas, mevrouw, u was te laat. Mwahaha.

Aanschouw! Onschen vloer! En mijn stofjes. Nu is de vraag: wanneer ga ik die weer verwerken? Want om eerlijk te zijn, van de vorige buit, heb ik uiteindelijk nog maar een beetje van een stofje gebruikt. De rest ligt intussen mooi te wezen bij de rest van de stofjes in de stoffenkast.

You Might Also Like

 • Kelly

  Tijd voor een give-away he ๐Ÿ˜‰

  Haha, nee, ge vindt er wel een goede bestemming voor, alles op zijn tijd – en prachtig wordt het sowieso!

 • Octopoes

  Hahahaha, zo grappig van die schminkdozen, ik zie die scenes zo voor me!
  Op een dag gaat ge inspiratie krijgen voor die stofkes. En als dat te lang duurt …. dan is er nog die nieuwe ruilblog ๐Ÿ˜‰

 • vleervlinder

  oooooooh! het eerste stofje had ik in ‘t najaar ook gezien maar niet gekocht omdat ik niet wist wat ik ermee zou maken… heb er al veel spijt van gehad en er veel over gedroomd
  als het een coupon was, zal die stof nu dus al wel op zijn ๐Ÿ™
  als je dus eens uitverkoop houdt in je kast: let me know ๐Ÿ™‚

 • lila

  Volgens mij zijn die fietsen ideaal voor een hemdje voor het Vriendje! Enneuh, ik rijd daar ook rond met een caddy, maar ik ben geen schminkdoos en ik rijd niet over andermans voeten! ๐Ÿ™‚

 • Ienemiene

  Amai, ikke jaloers! Zo mooie stofjes, de eerste is echt een topper!
  Ik heb het stoffenspektakel gemist, maar heb er wel een gewedig weekendje zee voor in de plaats gekregen :). Ik kijk al uit naar de mooie naaiseltjes in deze prachtige stofjes!

 • Kir

  Wauw, jaloers op de bicycle en het eerste stofje! Maar met mijn negen zakken en de Gentse lading barst mijn kast ook al uit zijn voegen!

 • Sofie

  Sjiek! Ik ben voor de veiligheid maar gewoon niet gegaan. Karakter he!
  Bon, nu ben ik ook wel jaloers.
  Dat eerste stofje: een bloesje voor jezelve?
  Dat zijdeachtig stofje: een rokje (met voering dan)?
  Die fietsjes: een hemdje voor het vriendje?

 • Annouska

  Wauw mooie stofjes heb je uitgekozen.. Ik ben benieuwd wat je er uiteindelijk allemaal van gaat maken.. ^^

 • Anne

  Wauw wat een mooie stofjes.
  Ik ben zondag ook met mijn mama naar het stoffenspektakel in Leuven geweest en dat van die schminkdozen is inderdaad waar. Maar ik heb toch ook leuke stofjes gevonden. Maar ben toch ook stiekem jaloers op de jouwe ! ๐Ÿ˜€ Veel plezier er mee en de inspiratie komt wel ๐Ÿ˜€
  x

 • De Zuster Van

  Die fietskes zijn zo mooi!

 • Mlle Belle

  Super! Ben daar ook met een hele lading naar buiten gestrompeld en een paar blauwe plekken op mijn benen van al die onnozele karretjes…. Maar die fietsjes…. Vind ik echt wel mooi en niet zien liggen dju toch!

 • Flexje

  Dat allereerste stofje is echt WAUW! Dorie dat er zoveel volk was toen ik er was… :p

 • Ellen

  Knappe buit heb je uitgezocht. Het was super druk toen ik daar was en mijne zoon was mee in mijne draagdoek en die wilden niet slapen, zo jammer

 • petit karo

  Wat een heerlijke buit! Dat stofje met de fietsjes is een waar pareltje!! En ben ik stiekem een beetje jaloers op ๐Ÿ™‚
  En inderdaad het stoffenspektakel en die opgedirkte madammen met hun trolley die altijd, lees goed ALTIJD voorsteken, bha! Gelukkig maken de stofjes veel goed ๐Ÿ˜‰

 • Pin It on Pinterest