Gemaakt

Das Experiment – deel 1

Iedereen heeft ergens wel in de donkerste krochten van z’n kleerkast een kledingstuk hangen dat potentieel heeft, maar dat gewoon niet gedragen wordt. In mijn geval was dat een hemdjurk uit de H&M dat ik ooit heb gekocht tijdens de solden voor nog geen vijf euro. Koopje, toch? Ik heb het denk ik twee, misschien drie keer aan gehad. Er was iets mee, maar ik kon er niet meteen mijn vinger op leggen. Dus verhuisde het mee van kleerkast naar kleerkast, maar het bleef steeds in een donker hoekje hangen. Tot ik het plots terug in mijn handen kreeg, het nog eens goed bekeek en plots besefte wat er verkeerd aan was. De kleur. Het jurkje was wit met hele fijne rode en donkerblauwe lijnen. Daardoor leek het wel heel erg op een mannenhemd en laat ik nu net absoluut geen lichaamsbouw hebben om mannenkleren (of mannenhemdachtigen in dit geval) er vrouwlijk te laten uitzien. Het jurkje moest een vrouwelijker én vrolijker kleurtje krijgen.

Dus deed ik wat research naar het kleuren van kledingstukken en belandde ik op een goede dag na mijn werkuren in De Banier, waar ik een pakje gele textielverf van Dylon kocht. Ik kocht bewust een pakje handwas verf aangezien ik verf in mijn wasmachine toch niet helemaal vertrouw. Blijkbaar maak ik me daarin zorgen voor niets, zo kreeg ik achteraf te horen, maar soit. Het vrolijkere kleurtje werd geel. Geel! Ik hou van geel. Naast turquoise is het toch wel mijn favoriete kleur. Even had ik een zakje turquoise textielverf in mijn handen, maar ik besloot dat ik al meer dan genoeg blauwe en turquoise achtige kledingstukken in mijn kast heb hangen. Geel dus.

Dinsdagavond ging ik er mee aan de slag. Ik haalde uit de donkerste krochten van onze keukenkast (wij hebben heel wat donkere krochten in onze kasten) een gigantische kookpot tevoorschijn die we toch nooit gebruiken. Zo nauwgezet mogelijk én met rubberen handschoenen aan volgde ik de instructies op het zakje. Heel even kreeg ik een flashback naar de chemielessen uit het middelbaar. Heel even. Ik prees mezelf gelukkig dat er geen bunzenbranders bij aan te pas kwamen, want bunzenbranders en ik… Bad combination. Ik probeerde zo exact mogelijk de instructies te volgen, wat niet altijd even evident is als je moe bent. Of mij bent. De “circa 6 liter water” werd 5 liter water, aangezien ik niet meer in die pot kreeg en “Spoel het kledingstuk uit met koud water,” werd uiteraard gelezen als “spoel het kledingstuk uit met warm water,”. Gelukkig bleek dat geen dramatische gevolgen te hebben. Oef. Het kleur was trouwens exact het soort geel dat ik in gedachten had. Yeah!

En het resultaat mag er zijn. In het geel is het kleedje al een stuk interessanter. Maar uit de titel van dit bericht kunnen jullie uiteraard al opmaken dat dit nog maar het begin is. Ah ja. Als er een deel 1 is, moet er toch ook een deel 2 komen? Toch?

To be continued. Maar wanneer, dat is de vraag. 😉

You Might Also Like

 • Flexje

  Het kleedje is inderdaad al veel zomerser! 🙂
  Laat die zon maar komen!!! Hop naar deel 2! :p

 • Greet

  Héél groot verschil! Goeie keuze 🙂

  Misschien heeft dat spoelen in koud water iets te maken met het kleur fixeren? Best opletten met de eerstvolgende wasbeurten dus, sowieso natuurlijk met gekleurde kledingstukken maar dat wist je wel al. 😀

 • liesetje

  Ik vrees dat Greet gelijk heeft. Wou het ook effe zeggen. Maar prachtig geel!! Mooi!!

 • Kathleen

  Geen paniek hoor. Ik had snel door dat er iets mis was en heb verder met koud water gespoeld. Het kleedje zal vanaf nu ook gewoon met de hand gewassen worden… of met de vuile keukenhanddoeken in de wasmachine vliegen. In ieder geval niet met andere kledingstukken die ik liever niet geel zie worden.

 • Daphné

  kei cool 😀

 • Octopoes

  Zout mee in het verfbad gedaan? Dat fixeert de kleuren.
  En idd, verven in de wasmachine heeft hier nooit verrassende tinten opgeleverd bij het wasgoed.

 • mamasha

  Ik heb hier een gelijkaardig blauw-wit geval aan het rek hangen. Mijn man vroeg of ik naar de fabriek ging toen ik het de eerste keer droeg. Het hangt er sindsdien onaangeraakt. Textielverf dus!

 • Polkadotjes

  Wat een goed idee…een super metamorfose.
  Ik ben nu wel keibenieuwd naar deel 2!

 • smiley

  Het geel maakt het inderdaad wel super vrouwelijk zo!!

  Goed gedaan!

 • NomIngette

  Paasfeest komt eraan …

 • Peachy

  ik ben fan!!

 • petit karo

  Heerlijke transformatie, goede keuze van kleur en weer een kledingstuk dat gedragen kan worden erbij, alleen maar pluspunten! Mooi resultaat, zou ik ook eens moeten doen met mijn gotvergeten kledij in donkere hoekjes 🙂
  Ik ben benieuwd naar het volgend experiment!

 • Neeltje

  Aha, keigoed gelukt! … En dan denken aan uw twijfelende blik in de Banier… Mooi resultaat!

 • Lelie

  Kei leuk! Ik heb ook al lang verf liggen en kleding die daarin gedopt moet worden! Nu ik jou jurk zie krijg ik veel zin in om dat te doen. Mijn probleem is de kleur kiezen, door steeds te twijfelen heb ik nu al 3 (of 4) pakjes liggen, en ik weet nog steeds niet welke ik ga pakken! te veel keuze! Waarschijnlijk ga ik binnenkort nog een andere halen fzo, hopelijk is dat dan definitief mijn keuze!

 • Pin It on Pinterest