Gemaakt

De tentjurk

Zoals jullie intussen wel doorhebben heb ik hier meters en meters en meters en meters en meters en meters en meters stofjes liggen. Ik verzamel stofjes. Stofjes kopen is vaak leuker dan er iets mee te doen. Maar soms wordt de kast een beetje te klein om al die stofjes in op te bergen en dan wordt het tijd om wat te naaien. Gordijnen zijn blijkbaar zeer goed om wat meters stof te verwerken. En tentjurken ook. “Waddefok? Een tentjurk?!” hoor ik jullie denken. “Die dingen zijn nu toch niet bepaald stijlvol,”. Neuh. Absoluut niet. Tenzij er opeens een taille tevoorschijn komt.

En ze zijn ook nog eens in. En hip. En trendy. En zo. Kijk maar (foto’s van modcloth.com):

Op Burdastyle vond ik het patroon voor de Anda jurk. En daarmee ging ik aan de slag. Ik had al een eeuwigheid en een dag een stofje klaarliggen om met dit patroon te gebruiken. Dit patroon is belachelijk eenvoudig. Je hebt een voorkant en een achterkant, naait die aan elkaar en werkt vervolgens de mouwen en nek af met bias. Done and done. Oh ja, en de onderkant nog omzomen uiteraard, maar dat is het. Ik besloot hierbij de avontuurlijke kant op te gaan en een keer een blinde zoom te proberen. Die slaagde niet honderd procent, maar goed genoeg. Een kleine tip voor mensen die deze jurk willen maken: je neemt best een maat of twee kleiner, want anders is je tentjurk een feesttentjurk waar je een heel feest voor honderd man in kan organiseren.


Klik om de foto groter te bekijken.

Voetnoten bij deze foto’s: ja, ik moet naar de kapper gaan en ja, ik weet dat mijn riem niet in het midden staat en nee, dat kan me eigenlijk niet schelen. En ja, ik twijfel nog wel of ik kledingstukken met rood er in mag dragen, aangezien mijn huid van nature nogal rodig is. En nee, foto’s zonder riem gaat u niet te zien krijgen, want dan zie ik er zo ongeveer uit. En ja, mijn armen zijn flappig, dus doe ik daar een gilletteke over, wat trouwens ook wel gaat, vind ik. En dan ook nog: hoe cool is het wel niet dat ik twee keer min of meer hetzelfde kan poseren?! Min of meer toch. Mwahaha.

En uhm… dat stofje, ik ontdekte dus dat dat honderd procent polyester is. Toen ik mijn naden wilde open strijken plakte er opeens doodleuk een stukje stof tegen mijn strijkijzer. Yup. Foute boel. Dan maar de naden braafjes openstrijken met een vochtige doek er over. Polyester, can’t live with it, can’t live without it, want het valt al bij al wel mooi.

You Might Also Like

 • lili

  Dat ziet er wreed goed uit!

 • Oontje

  Ja, goed gedaan, jong! En al die voetnoten, tut, tut, tut, daar lezen we gewoon over. Creëert gij maar goed voort!

 • Kir

  Waaaauw! Die wil ik ook wel eens passen!

 • An

  Heel mooi! Een geweldig stofje en perfect voor dit kleedje. Wil ik ook wel eens maken: snel resultaat 🙂

 • Greet

  Als ik die eerste foto’s van tentjurken zag dacht ik, oh jee oh jee oh jee, maar dat kleedje dat je in de volgende foto’s aan hebt lijkt er absoluut niet op en is héél mooi! 😀 Zeker het geheel met de riem en het gileetje, prachtige combinatie 🙂

 • Lucie

  Wow, gij zijt al helemaal gereed voor de lentefeesten!

 • smiley

  Knap dat je dat zelf hebt gemaakt en dat het er dan ook nog eens zo goed uit ziet. Al moet ik zeggen dat het er met het giletje idd wat beter uitziet. (Niet door je flappige armen (jouw woorden hé) maar door je idd ietwat rode kleur)

 • Peachy

  Ik vind het 100% geslaagd! Niks te tent 🙂

 • Flexje

  Als je nog twijfelt over dat rood… Het is wel mijn kleur… (hint, hint) :p
  Ik vind het een pracht van een jurkje! En een model dat ik precies toch ook eens moet uitproberen. Lijkt me erg gemakkelijk in de zomer! 🙂

 • hotelmama

  Ook een leuk ideetje in dat genre is dit: http://www.craftstylish.com/item/64549/1-hour-dress
  Dan knip je aan ene kant 10cm ofzo extra en dat rimpel of plooi je in, geeft echt goed

 • lila

  Super! Heel erg mooi!

 • Riet

  Ik ben een kampeerder, maar vind hier niets tentigs aan. Scheun!

 • Ellen

  Niets tent, mooi gedaan!

 • Marie

  superleuke stof en een tof modelleke (waar is dat tuinfeest?. Laat de zomer beginnen (en blijf vooral ook bloggen want ik lees dat hier altijd met een grote glimlach op mijne smoel!:))

 • Annouska

  Als ik jou foto kijk zie ik ineens het leuke er van in inderdaad. Leuk gemaakt en die rode riem maakt het juist leuker vinden ik persoonlijk..

 • Lelie

  Heel erg leuk! Vele mooier dan het jurkje op burdastyle zelf!

  Voor mezelf zou ik het waarschijnlijk tot net boven mijn knie laten komen. Ik vind dat mijn kuiten snel dik lijken met iet tot onder mijn knie 🙁

 • Pin It on Pinterest