Gebeurd

Parijse stof

Octopoes schreef het al in een reactie op het vorige bericht: “in Parijs zijn er ook leuke stoffenwinkeltjes nietwaar?”. Oh jawel. Ik had besloten één stoffenwinkel te doen. Die ene die me werd aangeraden door mijn grote vriend meneer Google: Marché Saint-Pierre, vlak aan de voet van de Sacré-Cœur. Mijn enthousiasme was groot. Ik wilde die winkel echt bezoeken na alles wat ik er over had gelezen op het internet. Alleen doe ik dat Het Vriendje niet graag aan, stoffenwinkels. Maar hij vond het niet erg als het maar bij één winkel bleef. En zo geschiedde.

Marché Saint-Pierre is reusachtig in vergelijking met de stoffenwinkel die ik gewend ben. De winkel bestaat uit vier verdiepingen en op iedere verdieping is er wel iets te zien. Het gelijksvloers is kledingtextiel, een andere verdieping is beddengoed, tafellakens, op nog een ander verdiep vind je textiel voor avondjurken,… De grootste opgave, na het kiezen van je stofjes, is een knipper te pakken krijgen. Na wat rondgekijk, kon ik uiteindelijk oogcontact maken met een van hen, een stevige fransman, die me voornamelijk aan Baloo de beer uit Jungle Book deed denken. Zo een goedaard die alles op z’n dooie gemak doet. In mijn beste Frans vroeg ik mijn meters stof bij elkaar. En Baloo liep sloffend achter me aan met zijn meetstok en schaar. Ik hield het bij een paar katoentjes, hoewel mijn ogen werden uitgestoken door de vele andere soorten stof. De buit:

Nadat ik braafjes betaald had, stonden we weer buiten. In al mijn enthousiasme had ik Het Vriendje al verteld dat er aan de overkant van de straat nog een stoffenwinkel was “Les Coupons de Saint-Pierre”. Daar verkopen ze uitsluitend voorgeknipte stof die stevig afgeprijsd is. Het Vriendje sprak de woorden: “Als we hier toch zijn, dan gaan we daar toch ook effe binnen”. Aaaah… Mijn vriendje is de beste. Heb ik dat al gezegd? Nee? Wel, mijn vriendje is de beste. Nah. Dus kon ik voor 10€ deze coupon van drie meter op de kop tikken. Het is wel behoorlijk stijf, maar ik hoop dat die stijfheid er na een paar wasbeurtjes wel uit zal zijn.

Dus ja, in Parijs daar zijn wel een paar leuke stoffenwinkeltjes, ja. 😀

You Might Also Like

 • Nele84

  Oooooh en aaaaaah, ik ben fan van de appeltjes! En dat laatste stofke is ook hemels. Ik moet precies nog eens een weekendje Parijs doen =).

 • Octopoes

  ‘t Is niet waar hé, gij zijt dus echt in een Parijse stoffenwinkel geweest.
  Leuke stofjes, die coupon is ideaal voor een stevige tas!

 • Oontje

  Die coupon is prachtig! En die appeltjes, zo lief!

 • Polkadotjes

  Ooooh, lucky you!

 • Riet

  Die coupon. Aaaaaah. In zwijm. De rest ook hoor, maar die coupon. Aaaaaah. In zwijm. Enzoverder.

 • MissPatee

  Misschien eens wassen met wat azijn in het water om de stof wat zachter te krijgen? Werkt wel goed!

 • emma en mona

  Ik wil ook zo’n lief! 🙂
  Die coupon, daar heb je geluk mee. Die is zo mooi!

 • Kir

  ik ga in herhaling vallen, maar ik smelt ook weg bij de coupon! Ik zie daar al een rokje, een kleedje en een tas in! (en ook in de appeltjes zou ik willen bijten)

 • Flexje

  Ok… Peter is altijd lastig op me omdat ik hem het opzoekwerk laat doen van wat er te bezoeken valt op vakantie… Je hebt me een overduidelijke reden gegeven om dit nu ook eens te doen… 🙂 Voor alles een begin!
  Die appeltjes… zo mooi! Zucht… Ik wou dat ik zo naar Parijs kon!
  En dat couponnetje… amai… Lucky you!

 • Gaëlle

  amai, dedees hier wil precies ook eens heel dringend naar Parijs zeg.

 • doryblue

  Die laatste is supermooi! De andere stofjes ook hoor 🙂
  Ik zou heel graag ook met een naaimachine overweg kunnen. Mijn oma vindt het een schande dat ik zelfs niets kan herstellen of korter maken. Misschien toch maar eens wat avondlessen gaan volgen. 🙂

 • Annouska

  aaaahw wat een mooie stofjes..

 • Peachy

  Geen stofje met eifeltorentjes op? Bah, slechte toerist, gij 🙂

 • petit karo

  Instant liefde bij het zien van je heerlijke buit! Ik moet misschien ook nog maar eens in Parijs passeren, maar hoe zeg ik dat tegen het vriendje? 🙂

 • Pin It on Pinterest