Gebeurd

Over scheurende kledingstukken

Volgens mij wil het universum mij duidelijk maken dat ik toch eens nieuwe kleren moet kopen.

Bewijsstuk A:
Gisteren beklom ik onze berg met de fiets, want helaas woon ik op het topje van een berg. Ok, heuvel, maar berg klinkt zo lekker dramatisch. Ik ging uit mijn zadel, zoals ik dat nog wel eens doe en terwijl ik die beweging maakte, hoorde ik iets scheuren. Aan het einde van mijn broekspijp flapperde twee stukken stof die voordien deel uitmaakten van de zoom van mijn linkerbroekspijp. Dolletjes. Ik kan een nieuw zoompje leggen, denk ik, maar dan toch wel een héél klein zoompje.

Bewijsstuk B:
Ik stond aan de verkeerslichten te wachten tot het licht op groen zou springen. Toen het moment eindelijk daar was, ging ik op mijn zadel zitten en daarbij ook op het jurkje dat ik aan had. Op de een of andere manier bleef het jurkje ergens aan haken en opnieuw hoorde ik iets scheuren. De stof aan mijn poep fladderde opvallend anders dan anders. Deze keer liet ik een welgemeende: “Oh nee,” horen. Maak u geen zorgen, met dit weer draag ik toch lekker een broek onder mijn jurkjes (gelukkig had ik er nog een paar op reserve 😉 ). Nee, dat jurkje, dat heb ik al vijf jaar. Gekocht in Berlijn. In de H&M van Berlijn. Maar toch. Het gaat om de herinnering die er aan dat jurkje hangen. Soit. Ik vermoed dat het voor zo een dun stofje van een jurkje uit de H&M wel normaal is dat het het na vijf jaar trouwe dienst begeeft.

Gelukkig kan ik beide kledingstukken een nieuw leven geven. Het jurkje kan namelijk perfect dienst doen als bloesje. Oef. Maar langs de andere kant besef ik wel dat het eens de hoogste tijd wordt om ofwel nog eens zeer goed te gaan shoppen. Ik nam een paar pogingen onlangs, maar sloeg niet echt in mijn opzet. Ofwel moet ik dringend terug wat in actie schieten met het naaien en moet ik voor mezelf een hele nieuwe garderobe naaien. Ofwel een beetje van de twee. Dat lijkt mij het veiligste, want als ik aan dit tempo kleren blijf scheuren, dan loop ik over een week of twee in mijn blootje rond, want zo snel naai ik nu ook weer niet.

You Might Also Like

 • Kelly

  Goed plan!
  Zou ik trouwens ook moeten doen.
  Alleen ga ik niet graag om kleren winkelen én moet ik nog degelijk kleren leren naaien…

 • Lelie

  Doen 🙂 Of basis dingen kopen en ze zelf opfleuren is ook altijd een leuke optie 🙂

 • Peachy

  Misschien ligt het niet aan de kleren maar aan de fiets?? A-ha!

 • Lelie

  Peachy heeft wel een punt 🙂 ik heb een aantal kledingstukken die ik niet aan doen wanneer ik ergens naar toe ga met de fiets om die reden.

 • Pin It on Pinterest