Getekend

Geklieder

Een groot deel van mijn woensdagavonden heb ik tijdens mijn middelbare schoolcarrière, doorgebracht op de tekenacademie. Die avonden bestonden voornamelijk uit “hier is ecoline/verf/houtskool/potloden/wasco’s/een zeer scherp mesje waarmee je elkaar gevaarlijk kan verwonden maar dat je moet gebruiken om te etsen/…” en “teken die appel/je lotgenoten in profiel of vooraanzicht/je lievelingsdier/…”. Ik heb fijne herinneringen aan die woensdagavonden. Zo raakten we al eens opgesloten in de nabij gelegen kerk en werd er al eens van CopaCobana gezongen. Al bij al werd er ons niet veel geleerd. We deden maar wat, maar eigenlijk vond ik dat op zich zalig.

Dus toen ik bedacht dat ik eigenlijk terug wat meer zou willen tekenen, voor mezelf, toen besloot ik dat ik eigenlijk gewoon maar wat moest doen. Er werd een oud schetsboek bovengehaald, mijn mechanisch potlood werd opnieuw gevuld nadat het meer als twee maanden vullingloos was geweest en ik ging aan de slag. De eerste dagen kwam er niet veel uit. Maar het begint te beteren. En kijk, vandaag deed ik maar wat met waterverf die ik ooit ergens voor een paar euro’s op de kop heb getikt.

Het zal nooit in het Louvre komen te hangen, maar hey, ik teken teminste terug een beetje. Dat is al veel, want het is veel te lang stil geweest op dat gebied.

 • Reply Mona

  Prachtig gewoon!! Je hebt echt wel talent. Volhouden zou ik zeggen. Hopelijk kan je het combineren met je andere hobby’s, want ik ben ook dol op je textielcreaties.

 • Reply Saskia

  Wauw, mooi zeg!

 • Reply ines

  tis beter dan mijn tekeningen in ieder geval, ik vind het echt lief en schattig en leuk 😀

 • Reply Riet

  Als dat boekje het poëziealbum van een dottig meisje was, ze bekroonde dat boekje tot haar persoonlijk Louvre! Very girly-chique!

 • Reply De Zuster Van

  Ik ging op zaterdag steeds naar ‘ de tekenschool’. Veel gelachen, veel gekliederd & nog minder geleerd dan jij zo te zien. Zo’n mooie tekeningen krijg ik net op papier hoor! Knap!

 • Reply Louise

  Wow echt super mooi! Bij mij ligt het tekenen al heel lang stil… in het middelbaar nog aquarel gedaan, heel leuk ook! 🙂

 • Reply Octopoes

  Wow, da ‘s kweenie hoe mooi!

 • Reply nnes

  wat een leuke, lieve illustratie 🙂

 • Reply ilse

  Mooi!

 • Reply eloleo

  Ik ben fan! (en ik kan ni inzoemen op de foto, spaaaaaaaatig!)

 • Reply Peachy

  In mijn Louvre krijgt het alvast een plaatsje, heel mooi!

 • Reply kidsdinge

  Occh dat is mooi !!

 • Reply Flexje

  Prachtig! Die gezichtjes die je tekent zijn echt wel schitterend…

 • Reply Eefje

  Tekenen is fijn! En zolang je er zelf gelukkig van wordt hoeft het ook helemaal niet Louvre-waardig te zijn. 🙂
  Ik word zelf altijd erg blij van dingen tekenen, ook al is het resultaat niet zoals ik het in m’n hoofd zag.

 • Pin It on Pinterest