Gebeurd

Zolang het maar geen Teva’s zijn

De schoenentocht waar ik het onlangs over had richtte zich vooral op sandalen. Iets semi-elegant dat goed zat. Ik heb namelijk graag frisse voeten als het warm weer is. Thuis loop ik gewoon op blote voeten rond, maar buitenhuis waag ik dat niet. Glas, puntige steentjes, te warme asfalt,… Mijn blote voeten hebben dat niet zo graag.

Maar goed, semi-elegante sandalen. Alles behalve Teva’s eigenlijk, dat was mijn conclusie. Teva’s zijn namelijk verre van semi-elegant, of zo had ik het toch in mijn hoofd. Dus trokken Het Vriendje en ik vorig weekend richting Brantano en Carmi om uiteindelijk met lege handen naar buiten te komen. Er was één paar dat mij een beetje aanstond, maar mij niet helemaal overtuigde.

Afgelopen zaterdag waagden we ons in Leuven centrum om daar even wat rond te slenteren. We doken nog even een andere schoenenwinkel binnen en daar trokken twee sandalen mijn aandacht. Een paar omdat het vanachter aan de hiel een steun had en dat heb ik blijkbaar nodig, anders ga ik schuin lopen in sandalen. Dat paar zat best ok. Maar het andere paar. Boy oh boy. Die waren gemaakt voor mijn voeten. En ik heb rare voeten, dus dat is vrij uniek. Het prijskaartje was navenant, maar ik heb de neiging wel wat geld te durven geven aan schoenen waar mijn voeten zich goed in voelen. Zo heb ik een paar Loints, de duurste schoenen die ik ooit heb gekocht zelfs toen ik ze kocht in solden, maar waarschijnlijk ook de schoenen die al het meest aan mijn voeten hebben gezeten. Zalige slofkes. En dus nu deze sandalen.

En ja, het zijn Teva’s. Uiteraard. Hoe kon het ook anders?

You Might Also Like

 • Elke

  Mooie sandalen wel 🙂

 • Lucie

  Ja, Teva heeft tegenwoordig meerdere mooie modellekes vind ik, sommigen zelfs met hakje! Dit model heb ik ook al zien staan en zou ik ook wel durven kopen.

 • ilse

  Ik zag een foto van Teva’s (ik heb zo’n paar in ‘t Zwart) en kon niet goed volgen omdat je eerst schreef dat je zeker geen Teva’s wilde ;-). Goeie smaak!

 • Sofie

  Ha, maar die zijn superschoon! En zitten zo comfortabel! Ik had ze ook bijna gekocht. Als ik al geen 500 paar schoenen had en ze eigenlijk niet echt nodig heb…

 • Kir

  En ik heb dan weer de groene variant!

 • jj

  ‘t zijn wel mooie! Verre van een oer-tevaschoen (die klassieke trekkerssandalen)
  Ik wist trouwens niet dat ze teva verkochten buiten den as adventure!

 • Pernel

  ik heb de rode variant met sleehak en de zwarte teenslippers van dezelfde reeks. Ik ben dus ook fan!

 • Riet

  Ik heb zo’n bol, op de zijkant van mijn voet, onder mijn dikke teen. Ook niet bepaald handig om daar elegante schoenen mee te vinden. Campers, Teva’s, inderdaad. Allemaal van die comfidingen. Ik zoek altijd naar ‘het ziet er deftig uit, maar het draagt als pantoffels’.

 • jj

  In welke winkel heb je ze eigenlijk gevonden?

 • Saartje

  Heb ook teefjes en zo onelegant vind ik ze niet 🙂 Sinds ik er eens mee ben gaan zwemmen krijg ik er wel blaren in

 • yoko

  Ik heb dezelfde in t rood, al zitten ze wel wat los aangezien ik smalle voetjes heb.. De oerteva’s kan je dan wel beter aanpassen aan je voet, maar daarmee gaan werken is toch ook niet wat t moet zijn…
  @Riet: Ik heb hetzelfde probleem, wel nog maar aan één voet. Heb mijn linkervoet een maand geleden laten opereren. De andere volgt zo snel mogelijk. Ik kon nog maar één paar schoenen dragen en stappen zonder krukken werd moeilijk.

 • Pin It on Pinterest