Gebeurd

Goddelijke brownies

En dan sta je daar tussen een dertigtal naaiende dames die het één-jarige bestaan van het Leuvens Stiksel vieren. Waar is de tijd dat we daar met z’n tienen een beetje onwennig stonden met onze naaimachines in de hand? Nu wordt er getetterd en gegiecheld dat het niet meer schoon is. Maar dus, op die koer, naast mij stond Geraldine, niet met een naaimachine, maar een brownie in haar hand.

“Heb je die brownies al geprobeerd? Die zijn goddelijk!” zuchtte ze verlekkerd terwijl ze nog een hap nam.
“Tuurlijk zijn die goddelijk, ik heb die gemaakt,” antwoordde ik.
“Herta?” vroeg Geraldine met een hoopvolle blik in haar ogen. Herta heeft wel een paar van die kant en klaar deegmixen, maar daar doe ik niet aan mee. Ooh nee. Ik doe nog van eieren, boter, bloem en keukenweegschaal. All the way. En een goed recept uit een zalig boek om mee te beginnen, dat doet ook al heel veel.
“Nee, nee, het is een supergemakkelijk recept uit een boek,” zei ik, “Ik mail het je wel eens,”
“Maar dan gaat het niet lukken, hoor. Ik kan niet koken, zelfs mijn spaghetti brandt aan,”.

Vervolgens hield ik wijselijk mijn mond om hem dan hier vervolgens op mijn blog terug open te trekken. Ik daag Geraldine hierbij uit om het recept te proberen. Ik stel voor dat ze tegen een volgend Stiksel de brownies maakt, ze meeneemt naar het Stiksel en we zullen die met z’n allen beoordelen. Als ze slaagt, dan krijgt ze… een uhm… leuke verrassing die ik nog moet verzinnen. 😀 Dus… nu is de vraag: gaat ze deze uitdaging aan of niet? Het recept zit al vast in haar mailbox.

To be continued. Dum dum duuuuuuuuummmmm…

You Might Also Like

 • Hilke

  Ohhhhh je mag – als je wil – hier ook altijd het recept posten, ik wil dat ook eens maken!

 • Kir

  De vrouw die als introductie op het stiksel cupcakes meehad, kan niet koken?!? (valt van hare stoel)

 • Sofie

  Hahaha, jij snoodaard! Komaan, Geraldine, je kan het!

 • Riet

  Ik hoopte op het recept maar als ze zo in mijn mond gaan vliegen volgende keer, is dat zowaar nog beter.

 • Octopoes

  Het moet gezegd, ze waren ab-so-luut goddelijk! Dat recept … wil ik ook wel in mijn mailbox 😉

 • mama saartje

  ik heb ze zelfs niet geproefd, maar misschien dat het goddelijke overheerst op mijn afkeer voor chocola 😉 Komaan Geraldine, ga de uitdaging aan!!!

 • eloleo

  Ik denk dat ik de volgende keer kan komen, dus graag 2 stuks extra ;-).

 • Peachy

  O-jee… zo publiekelijk uitgedaagd (en aangemoedigd, waarvoor dank) dat kan ik natuurlijk niet weigeren. Bij deze: bereid u allen voor aan een overdosis chocolade volgende keer, maar kom niet klagen over de buikpijn achteraf, want u weze gewaarschuwd: de keuken en ik zijn grote vijanden!! Het zweet parelt hier al op mijn voorhoofd bij het lezen van het woord ‘braadslee’ en het ontcijferen van de werkwijze van een ‘bain marie’ O-jee…

  x Geraldine

 • Flexje

  Komaan Geraldine! Die bain marie ga je echt aankunnen! 😉
  Die braadslee daarentegen vind ik ook maar een raar woord.. 🙂 Maar is dat niet gewoon een ander woord voor ovenschotel of zoiets? 😉
  Ik ben benieuwd!!! 🙂

 • Pin It on Pinterest