Gebeurd

Onzen ‘of

Aan ons appartement zit geen tuin. Helaas. Toch wilden Het Vriendje en ik er allebei graag een. Het moet geen gigantische tuin zijn waar je heel veel onkruid moet wieden of om de zoveel weken het gras moet rijden. Gewoon, iets kleins, met bloemen, een moestuintje en een kruidentuintje. Wat we wel hebben aan ons appartement is een terras dat op het zuiden gericht is. Het is ongeveer een grote stap op twee grote stappen groot (in mensentaal: 1,5meter op 3meter). Een hele tijd geleden was dan ook het idee ontstaan om daar een soortement van plantenbak te installeren, die te vullen met aarde en dat “onzen ‘of” te noemen. Urban gardening, weet u wel. Alleen kwamen we de ideale plantenbak nog niet tegen.

Toen we dit weekend, niet geheel toevallig, in de Brico waren, viel het alziende oog van Het Vriendje op twee eenvoudige plastieke bakken. Ideale afmetingen voor op het terras, misschien iets lager dan we in gedachten hadden, maar we konden er zeker al iets mee doen. En zo geschiedde. We bedekten de bodem van de bakken met hydrokorrels en kapten daarboven vervolgens een flinke laag grond. Vervolgens verpotten we een paar kruiden die we tot nu toe in een plantenbak op de vensterbank in de keuken hadden gekweekt in de ene bak en in de andere bak werden bloemetjes gezaaid. De plantenbak uit de keuken wordt nu gebruikt om aardbeien in te kweken. Aardbeien! Het is een soort die zich goed zou pakken in plantenbakken en hangpotten, dus we zullen zien. Hopelijk gaat dat even vlotjes als bij Flexje.


De kruidenbak. De bak met bloemenzaadjes is momenteel nog niet zo interessant.

En stiekem droom ik nog van een rechtopstaand pallet waar bloemen uit de openingen groeien. Aaah… Ideaal voor zo’n mini terrasje als het onze. Maar laten we maar beginnen bij het begin: deze twee bakken. Dat zal al meer als genoeg zijn. Daarna zien we wel weer hoe het verder gaat met onzen ‘of.

You Might Also Like

 • Femke

  Die rechtopstaande pallet, daar zijn wij nu mee bezig. Binnen een week of 2 zal je op m’n blog kunnen lezen of het werkelijk gelukt is om dat ding recht te zetten. We zijn er niet gerust in, 150 L potgrond + planten is een serieus gewicht voor een dun palletje.

 • Flexje

  Ja mijn aardbeien en tomaten doen het wonderbaarlijk goed als ik de rest van blogland moet geloven. Puur geluk en het juiste potje bij de hema uitgekozen? Of heb ik stiekem toch die groene vingers van de familie geërfd? 🙂

  Dat pallet ziet er zalig uit… zelfs als je al een grote tuin hebt, zou het nog mooi staan op het terras. 😉 Dus als je er ooit aan begint, kan je het gewoon ooit lekker mee verhuizen naar dat grotere plekje met jullie droomtuintje… 😉
  Nu ik er aan denk… Hier in de garage ligt een pallet… Hebben? 🙂

 • Barbara

  Zo’n pallet ziet er mooi maar zwaar uit. Misschien kun je er beter van die speciale zakjes voor vertikaal tuinieren aan hangen en die vullen met plantjes en bloemen? 😉

 • Peachy

  Wie het kleine niet eert… Ik vind het ne geweldigen ‘of!!

 • Link Love | Plutomeisje

  […] Garden: ontdekt op de Verbeelding & instant love! ‘k Heb bovendien het ideale terras voor zo een […]

 • Pin It on Pinterest