Gemaakt Kruisjessteek

De kruisjessteek van de week

Men neme een voorliefde voor tekenen en illustreren langs de ene kant en men neme een voorliefde voor naaien aan de andere kant. Men gooien deze samen in een potje, men schudde daar eens goed mee en wat krijgt men dan? Kruisjessteek. Inderdaad. Er zijn nog dingen waarbij tekenen en naaien kunnen gecombineerd worden, vrij borduren bijvoorbeeld, maar kruisjessteek, ja, dat heeft toch een speciaal plekje in mijn hart. Mijn zus en ik deden dat vroeger regelmatig. Ik had daar nogal weinig geduld voor, maar mijn zus, die heeft veel gekruisjessteekt. Ik herinner me vaag een Beertje Paddington kruisjessteek dat werd gemaakt ergens in Zwitserland. Vaag.

Maar dus… Heel af en toe doe ik dat nog eens en eigenlijk vind ik dat vrij ontspannend. Een tijdje geleden kreeg ik plots het lumineuze idee om zelf kruisjessteek patroontjes te tekenen en zo geschiedde. Een van de eerste patroontjes die ik maakte was dit van een bloempje. Gewoon, een eenvoudig klein bloempje. Het stond een paar weken stof te vangen op mijn computer, in de mate dat dat mogelijk is natuurlijk en dit weekend testte ik het toch maar even uit. Het resultaat is eigenlijk echt wel schattig, al zeg ik het zelf.

Wie goed kijkt, ziet dat ik een fout heb gemaakt, want jawel, instructies volgen, zelfs al heb ik ze zelf gemaakt, dat lukt me niet. Niet. Nooit. Jamais de ma vie. En die instructies zijn eigenlijk poepsimpel. Gewoon een illustratie in een raster volgen en vakjes tellen. Zelfs dat is te moeilijk om mij meer als vijf minuten op te concentreren. Maar wie weet lukt het jullie wel. Het patroontje kan je hieronder downloaden.

[download id=”5″ format=”1″]
(enkel voor persoonlijk gebruik uiteraard en niet doorverkopen en dat soort dingen. Met andere woorden: doe niet wat je zelf niet zou willen dat er gedaan zou worden met je werk)

You Might Also Like

 • Riet

  Dat lijkt me nu nog eens een treinwerkje dat ook kan in de spits als je niet meer voelt waar je eigen ellebogen stoppen en die van je buurman beginnen!

 • Flexje

  Nu nog de kruisjessteek terug opfrissen, of geef je daar ook al workshops in? 🙂

  Echt superleuk!! En ‘t is een keischattig bloempje… die blozende wangetjes en lieve oogjes… 🙂

 • RoelAdriaans

  Leuk!

  Waarmee heb je dat raster gemaakt? Vriendinnetje wil al tijden zelf haar patronen ontwerpen…

 • Kathleen

  @Roel: Het is gewoon in Photoshop gedaan. Ik denk dat je het in min of meer ieder grafisch programma (Gimp, zelfs Paint) kan doen hoor.

 • Polkadotjes

  Nostalgie ten top, die kruiskessteek!

 • Peachy

  de Blozende Bloem… mooi!

 • Alimonia

  Ik zie de fout niet ! Maar het ziet er wel leuk uit 🙂

 • Pin It on Pinterest