Gebeurd

Een bed begot!

Als sommige mensen het al raar vonden dat we geen microgolfoven hebben, dan zal het ontbreken van een bed wel helemaal bizar zijn en toch ga ik al een paar jaar bedloos door het leven. Het zit zo, toen ik nog in een eenpersoonsbed sliep, heb ik dat op een goede dag volledig uit elkaar gehaald omdat het bij iedere beweging die ik maakte kraakte en piepte dat het niet schoon was. Ik werd ‘s nachts wakker van het lawaai dat mijn bed produceerde en dat liefste lezertjes, raad ik niemand aan. Ik sliep dus met mijn latttenbodem en matras rechtstreeks op de grond en dat ging vlotjes.

Toen ik vorig jaar ging samenwonen met Het Vriendje wilden we graag een tweepersoonsbed kopen. We schuimden wat beddenwinkels af en merkten dat een goed bed met goede matrassen en behoorlijke hap in ons budget zou zijn. Het Vriendje was nog maar net aan het werk, dus het budget was niet heel erg groot. En zoals dat dan gaat bij ons werd een bed kopen op de lange baan geschoven. Tsja… Tot we twee weken geleden naar de Ikea gingen. Ik had daar een paar maanden voordien een bed gezien dat me wel aanstond, maar Het Vriendje verkeerde toen nog in de fase dat hij een extreem groot bed wilde. Hij heeft lange benen, ziet u, beste lezer, en hij wilde een bed waar hij helemaal languit in kon liggen zonder met zijn voeten over de rand te bengelen. Begrijpelijk, maar ook een beetje ambetant, want zo een groot bed was meteen een pak duurder en dan hadden we het nog niet over matrassen van die afmetingen, beddengoed, etc. Twee weken geleden leek hij dat criteria opzij geschoven te hebben. Het bed uit de Ikea werd goedgekeurd, alleen zaten we nog met een miniscuul probleempje. Onze auto is niet van de grootste en de dozen van het bed waren twee meter. Dus lieten we de dozen braafjes staan en schakelden de hulp van de papa van Het Vriendje en zijn camionette in.

En zo staat er hier sinds gisteren een bed. Een echt bed. Onze oude matrassen en lattenbodems liggen er nog wel op, maar dat zijn details. Die supergeweldige matrassen waar we van dromen, die komen ooit wel. Ooit. Over een jaar of vijf of zo. Of dat goed slaapt, zo’n nieuw bed? Wel, moest ik geen last hebben gehad van vapeurekes, verschrikkelijke buikkrampen en té levendige chaosdromen (de regie der dromen doet weer serieus z’n best), dan had ik waarschijnlijk als een roos geslapen tijdens de eerste nacht in ons nieuwe bed. Helaas gooiden die elementen een beetje roet in het eten, maar ach, ik ben er zeker van dat ik nog vele mooie nachten tegemoet ga in ons nieuwe bed.

You Might Also Like

 • Greet

  Ach, wie heeft een bed nodig als je een matras en elkaar hebt! /melig

  Neen serieus, ik ben het leven zonder bed en zelfs zonder lattenbodem toch ook danig beu aan het geraken, ik kijk keihard uit naar het bed (een echt! dubbel! met lattenbodem!) in de volgende woonplaats ^^

 • Oontje

  Ha, toen wij pas samen waren hadden we ook geen bed. Dat heeft toch ook wel een jaar of vijf geduurd. Ik haat piepende en krakende bedden en op termijn doen alle bedden dat, denk ik. Daarom alleen al zou ik met veel plezier terug op de grond gaan liggen.
  En vanaf nu denk ik elke avond aan u, vrees ik. De dochter heeft ook zo’n bed. Voor 1 persoon dan wel. Alhoewel, met haar formaat kunnen ze er met gemak nog met twee in.

 • Kelly

  Ik heb ook jaren gewoon op een matras op de vloer geslapen. Ik vond dat gemakkelijk, want thuis had ik een kleine kamer en dan zette ik mijn matras ‘s ochtends gewoon op haar zij en was de kamer toch bijna 2 vierkante meter groter.
  Enkele maanden geleden hebben we dan toch de investering gedaan, niet dat ik dat zo hard nodig vond, maar ‘t was vooral mijn vriend die het plots in zijn hoofd kreeg om een bed te kopen. Groot worden he 😉

 • goofball

  ah een Malm? hebben wij ook

 • tantehilde

  oh maar wij slapen al 10jr op een niet-bed. Ook gewoon een lattenbodem met matras, maar er staan wel pootjes onder 😉

 • Riet

  Dus vanaf nu deelt u het bed! Hoe officieel! Proficiat, bij deze.

 • ilse

  Wij sliepen 12 jaar op een zelfgemaakt bed (dat gelukkig niet piepte). Het heeft goed dienst gedaan maar is vorige november toch vervangen geweest door een degelijker exemplaar. Proficiat met de aankoop!

 • Tinne

  Altijd blij om te horen (lezen) dat er wel meer mensen geen “echt” bed hebben. Hier was er een evolutie van paletten met matras erop in de studententijd, naar lattenbodem met matras en hopelijk in de toekomst een echt bed (staat al afgeschuurd klaar…)

  Geniet van jullie bed!

 • Fo

  Wij hebben dat bed in het wit. We hebben ook een ikea lattenbodem en matras gekocht. De matstras was het duurst, maar wij slapen super. Ikea rules :).

 • petit karo

  Wij slapen ook niet in een ‘echt’ bed. Het is te zeggen, door plaats gebrek in onze kamer maakte ik een dubbel bed van twee kinderstappelbedjes. Met als gevolg dat meneer al zijn hemden daar kan onder hangen en ik twee extra ladekasten er onder kan plaatsen. Het enigste is soms het gesukkel om er in te geraken maar dat is bijzaak:) Proficiat met je aankoop!

 • Flexje

  Hier het bed van een oud vrouwtje over gekocht en alle scharnieren eens behandeld met oude waslapjes… Want dat gekraak en gepiep, dat is ook niet te aanhoren… maar dankzij die waslapjes hebben we geen enkel geluidje meer… 🙂
  Enne ik droom van een prachtige slaapkamer, waar alles netjes bij elkaar hoort… Mja, misschien luxe-paardje-achtig, maar ik vind dat gewoon supermooi… 🙂

 • Peachy

  Proficiat!! En ook hier… hetzelfde bed 🙂

 • Pin It on Pinterest