Gemaakt

Het kimono jurkje

Twee weken geleden had ik een dagje vrij genomen, gewoon, voor mezelf, om wat te prutsen en te spelen in mijn knutselhoek. Af en toe moet dat eens. Oh, en om te rusten, iets wat ik die dag voornamelijk heb gedaan dankzij een middagdutje van een paar uur. Aaah… middagdutjes. Zalig toch? Maar tijdens die dag kreeg ik het idee om de baby kimono van Habitual een beetje aan te passen. Ik wilde graag een jurkje maken met hetzelfde striksysteem. Een kimono jurkje. Want helaas is het zo dat ik soms een tutorial zie en ik meteen daar allerlei varianten in zie. Intussen heb ik al geleerd eerst de originele tutorial te volgen en dan pas zelf te beginnen prutsen.

Uiteraard speelt Jef weer model. Jaja, Jef is intussen een grote jongen meisje androgeen geval geworden dat kan staan. Ze worden toch zo snel groot he, liefste lezer. Straks komt hij thuis met een vriendinnetje. Of een vriendje? Of een uhm… ander androgeen geval?

Jef staat er wel mee, alleen heb ik geen idee hoe het valt bij een echt kindje. Iedereen die ken plant zich alleen maar voort met jongetjes en hoewel die ook heel leuk en schattig en zo zijn, kan je ze helaas geen jurkjes aantrekken. Dat gaat met androgene knuffels die toevallig een jongensnaam hebben, maar niet met echte jongetjes van vlees en bloed. Nope. Dus, hierbij een kleine oproep. Woon je in het Leuvense en heb je een dochtertje tussen de 0 en de 6 maanden en zie je het wel zitten om in ruil voor een passessie en een foto, dit kimono jurkje te krijgen, geef dan even een gil. Of weet je wat, stuur gewoon een mailtje (zij at verbeelding dot org), dat is waarschijnlijk het makkelijkste. 😉

Ik heb de blogster achter Habitual en de ontwerpster van het patroon intussen gemaild of ik een tutorial mag schrijven voor dit kimono jurkje, maar het blijft behoorlijk stil langs haar kant. Ik heb eigenlijk al haar Creative Commons overschreden door een rokje aan het patroon toe te voegen en dat terwijl ik enkele posts geleden het nog had over copyright en zo respecteren. Lalala… Ik hoop, hoop, hoop dat ze dat niet erg vindt. *kijkt eens lievig in haar richting*

You Might Also Like

 • Kir

  WAAAAAAUW!!!!!

 • Griet

  Hoe tof!!!
  Heel wijs idee.
  Hopelijk krijg je reactie!

 • Sofie

  Ik ken er eentje! Wordt zeer binnenkort geboren. Ik weet alleen niet of de ouders interesse hebben. Ik zal de link doorsturen 🙂

 • Isabel

  Lijkt me een super goed idee!! Ik heb zo’n lief babymeisje, dat wel net 6 maanden geworden is… als je nog een modelletje zoekt?

 • Riet

  Ah, hier is het! Schattig!

 • Flexje

  Schoon!! 🙂

 • Peachy

  topie!! Past prachtig bij Jef zijn/haar “ogen”!

 • Pin It on Pinterest