Gemaakt

Kruisjessteek van de week

Bij de vorige kruisjessteek van de week, had ik me voorgenomen dat als het ontwerpje 40 keer werd gedownload, dat ik dan een nieuw ontwerp zou maken. Veertig keer leek me al redelijk wat, want laat ons eerlijk zijn, zo’n hippe hobby is kruisjessteek nu ook weeral niet. Het heeft wel als voordeel dat je het min of meer overal kan doen. Maar blijkbaar zijn jullie wel kruisjessteek-minded, liefste lezertjes, want het ontwerp werd maar liefst 90 keer gedownload. Hip hoi.

Dus dit weekend werkte ik aan een tweede ontwerp, eentje dat ik al heel lang in mijn hoofd had: een baboesjka poppetje, want baboesjka’s zijn nu eenmaal superleuk. Ik vervloekte mezelf even omdat ik er zoveel details in had verwerkt. Het eindresultaat was -opnieuw- best wel leuk, alleen had ik graag wat feller blauw gebruikt zodat er meer contrast was tussen het blauw en het rood. In de voorraad van oma zat alleen dit blauw en een nog veel donkerder blauw. Ik probeer met zoveel mogelijk draad uit haar voorraad te werken en als er een bepaalde kleur is die ik écht écht écht nodig heb, dan snel ik naar de winkel. In dit geval was dat voor het mensenvleeskleur oftewel bleekscheetmensenvleeskleur, want het kleur is min of meer exact mijn huidskleur.

En hier kan je het patroontje weer downloaden:
[download id=”6″ format=”1″]
(enkel voor persoonlijk gebruik uiteraard en niet doorverkopen en dat soort dingen. Met andere woorden: doe niet wat je zelf niet zou willen dat er gedaan zou worden met je werk)

You Might Also Like

 • Tess

  Heel leuk zeg, echt!

 • els

  Lol voor de ‘bleekscheetmensenvleeskleur’ – die onthoud ik!

 • Flexje

  Ik download ze en hoop de 100ste downloader te zijn, zodat er nog zo’n leuk kruiststeektekeningetje komt… en bij deze verwacht ik dan ook voor het afgeprinte patroon (x2, want het bloemetje heb ik ook afgeprint en in mijn to do-mapje gestoken…) dat je mij de kruisjessteek en het materiaal eens in realiteit showt. :p lol… Deal? 🙂

 • petit karo

  Ma kijk eens aan hoe mooi! Dat was toen ik kind was mijn allergrootste bezigheid! Alleen, de draad was wel dubbel zo dik en de kleurtjes waren al mooi aangeduid op de doek 🙂

 • Emma

  Oh wat schattig, ik heb vandaag met mijn schoonmoeder een poging gedaan. We hebben het op stramien gedaan en met wol dus hij is een flink stuk groter. Mijne is rechts, ik moet alleen nog een achtergrondje maken. http://thaakje.mydailynotes.nl/wp-content/uploads/2011/06/borduren_thumb.jpg

 • Janina Modaal

  O, ik ben ook helemaal dol op de kruisjessteek!
  Er staan hier dan ook enkele boekjes te wachten op uitvoering.
  Dit leuke patroontje van jou komt zeker ook op de lijst te staan. Merci!

 • Pin It on Pinterest