Gemaakt

Een dekentje vol troost

Stiekem ben ik zo een softie die elk goed doel zou willen steunen. Ik haat het dan ook als ze me aanklampen op straat met de vraag of ik goed doel X, Y of Z wil steunen. Intussen kan ik tegen hen zeggen dat ik heb gekozen om één goed doel financieel te steunen en dat het daarbij blijft. Maar gelukkig kan ik ook op een andere manier mijn steentje bijdragen. Zo kwam uit het andere Leuvense naaiclubje, de sToffen Madammen, de vraag achter babyquiltjes voor Little Quilts of Love. Deze organisatie verzamelt/maakt zelfgemaakte quiltjes om er vervolgens een te geven aan de ouders van een doodgeboren kindje als teken van warm medeleven. De ouders kunnen dan zelf beslissen of ze het dekentje willen bijhouden als herinnering of het meegeven met hun kindje. Ik vind dat een mooi gebaar. Een heel mooi gebaar zelfs.

Dus ging ik aan de slag. Er werd een boek over quilten uit de bib gehaald, ik polste even bij een quiltend lid van Het Leuvens Stiksel hoe ik best te werk ging en knipte mijn stof. Ik besloot eenvoudig te beginnen met vierkantjes en verzamelde de schattigste meisjesstofjes. Ik ben nog steeds de grootste chaoot ter wereld en daardoor heb ik dus een tiental keer naden mogen lostornen gewoon omdat ik de verkeerde blokjes aan elkaar had genaaid, omdat mijn schema anders niet klopte. Desondanks dat, vond ik het maken van deze quilt eigenlijk ontzettend rustgevend. Wie had dat ooit gedacht?

Ik ben nog altijd niet van plan om van die gigantische quilts te maken, dat laat ik over aan de experts, maar zo af en toe een kleintje… Ja. Waarom niet? Vooral als het voor het goede doel is. Softie die ik ben.

You Might Also Like

 • Leen

  Ik vind dit zo’n mooi initiatief é. Ik denk dat we er met onze tetterende tiretten ook eens moeten aanzetten.

 • ilse

  Prachtig initiatief!

 • Lime

  Moest ik kunnen naaien, ik zou ook graag een quilt willen maken. Dat is zo cool 🙂

 • la merlette blanche

  Ik vind dat ook heel rustgevend – en de ideale manier om overschotjes te gebruiken!
  En softie? Nee hoor, gewoon een goed mens 🙂

 • hotelmama

  Hij is héél mooi geworden! Heb je dat bloemetje met de hand geborduurd? Uit de losse pols?
  Een heel mooi initiatief!

 • Kathleen

  @hotelmama: Ik heb een beetje vals gespeeld. Eerst heb ik de bloemen met een verdwijnstift op de stof getekend en dan heb ik het er met de hand op geborduurd.

 • Christianne De Schepper

  Ik heb van een lieve vriendin een hoop stofjes geerfd en heb daar lqol van gemaakt,een troostende bezigheid en ik troost er ook anderen mee!

 • Pin It on Pinterest